Voorlaatste, maar toch kampioen

Op zondag 24 januari 2010 reisde een delegatie van De Pion af naar Tilburg om daar voor de titel: “Beste team van Brabant” te spelen.

De titel had betrekking tot de hoogste leeftijdscategorie: “Voorlaatste, maar toch kampioen.” Dit betekend automatisch dat er maar 2 deelnemende teams waren. Dit waren de Combinatie uit Asten en uiteraard De Pion. Er werd besloten om een volledige competitie te spelen. Dit wil zeggen dat beide teams elkaar twee keer tegenkwamen.

In de eerste match kwam De Pion al snel tot score door een doelpunt van Matthijs Verbeek (bord 4). Dit gaf Ivo Kok (bord 2) zo’n motivatie dat hij de 2-0 binnen kopte na ruim een uur gespeeld te hebben. Frank Lambregts (bord 3) dacht dat we de match al in de zak hadden en doordat hij teveel achterover leunde (viel hij bijna van zijn stoel) en incasseerden we daar een 0. In een potremise stelling bood ondergetekende (bord 1) tot 2x toe remise aan tegen Maurice Swinkels. Maurice speelde echter te lang door en verspeelde zijn kansen op remise: 3-1.

De return leek een formaliteit, maar het is altijd oppassen geblazen tegen de Combinatie. Matthijs won na 5 minuten spelen een stuk en na 10 minuten was het dan ook mat (snelste doelpunt in de geschiedenis). Hierna waren de Combinatoren gekraakt. We hadden nog maar een half punt nodig om dit tweeluik te winnen. De opleving van Maurice Swinkels die ondergetekende verraste bleek niet genoeg. Ivo bleek maar weer is de koele kikker die hij altijd is en kopte voor de 2e keer raak: 2-1. De match was in de pocket. De TL Rob Kok gaf in overeenstemming met het team het sein dat Frank remise overeen mocht komen, zodat wij snel naar huis toe konden! Frank, die altijd een teamspeler is, honoreerde dit verzoek en bepaalde de eindstand op 2,5 – 1,5 in het voordeel van De Pion.

Het C en het D team hebben vandaag de eerste ronde gespeeld. De finale ronde zal zijn op 27 februari.

Geef een reactie