Over De Pion

Clubavonden

De jeugdafdeling speelt op vrijdagavond op het Jan Tinbergen College. Om 18:30 uur starten de schaaklessen en vanaf 19:30 tot 20:00 uur worden er partijen gespeeld. De senioren spelen op vrijdagavond in de Black Horse vanaf 20:15 uur.

Leren schaken

Als je nog niet kunt schaken, maar wil leren schaken, kun je contact opnemen met Frank Lambregts voor meer informatie, telefoon 06-10288935. In september starten er altijd nieuwe cursussen en de kosten voor één jaar schaakles (25 lessen van een uur, inclusief examen) bedragen 55 euro voor alle lessen. De schaaklessen starten om 18:30 uur op het Jan Tinbergen College. Door het jaar heen kunnen kinderen altijd instromen bij de schaaklessen.

Nieuwe leden

Nieuwe leden mogen een maand meespelen zonder enige verplichting. Daarna beslissen zij of ze lid worden of niet.

Jeugdafdeling

Bij de jeugdafdeling is iedereen welkom die al kan schaken of die wil leren schaken. Nieuwe leden kunnen gewoon naar het Jan Tinbergen College komen op vrijdagavond waar we van half zeven tot acht spelen. Je mag een maandje proberen en daarna besluit je of je wel of geen lid wilt worden. De contributie voor jeugdleden bedraagt 50 euro per seizoen. De schaaklessen zijn van 18:30 tot 19:20 uur en die kosten 55 euro per seizoen. Neem een kijkje op de jeugdpagina voor een goed beeld van onze jeugdafdeling. Neem contact op met Frank Lambregts voor meer informatie, telefoon 06-10288935.

Senioren

De senioren spelen een interne competitie volgens het Keizersysteem waardoor er altijd wel een partij gespeeld kan worden. Je kunt je aan- of afmelden voor een vrijdagavond en daarmee is het heel flexibel om deel te nemen. Op 9 vrijdagavonden wordt een rapidcompetitie gespeeld waar iedereen aan mee kan doen. Aan het begin van het seizoen kan er meegedaan worden aan de Schaak-Off en op het eind van het seizoen wordt er op één avond gespeeld om het snelschaakkampioenschap.
Voorafgaand aan een clubavond van de senioren, wordt er een kleine training gegeven op twee verschillende niveau’s. Ideaal voor de huisschaker die toch eens wilt proeven aan schaken bij de vereniging.

Contributie

De contributie voor senioren bedraagt 90 euro per seizoen. Dubbelleden, leden die ook lid zijn van een andere KNSB vereniging, betalen 30 euro per seizoen. Kom gerust eens langs op de clubavond of neem contact op met één van de bestuursleden.