Vlissingen

Vanmorgen heb ik een deal gesloten met de campingbaas. Normaal gesproken kunnen we niet meer op de camping als we ’s avonds terugkomen van het schaken. En je kunt ook geenparkeerbonnetje kopen voor de volgende met als vervelende gevolg dat we ’s morgens vóór acht uur de auto moeten ophalen van de parkeerplaats. We hebben vanaf vandaag toestemming onze auto’s net binnen de poort te zetten, zodat we geen parkeergeld hoeven te betalen en niet per se om acht uur de auto moeten ophalen. “Maar dan moeten jullie ’s avonds wel wat rustiger zijn want er is nu al twee avonden geklaagd.” zo luidde de tegenprestatie. “En er mag ’s nachts ook niet meer gezongen worden.” Nou dat gaan we maar een paar avondjes proberen en jarigen hebben we deze week toch niet meer.
Gisteren hadden we 24 man aan tafel en ik had niet het idee dat er te weinig was. Vandaag zijn het er enkelen minder. Tedjes is weer naar huis want die moet weer aan het werk. Het heeft hier behoorlijk geregend maar de kindjes waren braaf. Met vereende krachten hebben we wat dijken aangelegd om overstromingen te voorkomen. Er werd geschaakt, Munchkin gespeeld en nu zijn ze aan het pokeren. Ngo Hin heeft een halve dag de partijen van zijn tegenstander bekeken en ik ben benieuwd of zijn plannetjes vanavond uitkomen. We kunnen hier in de online database van Chessbase dus dat is mooi.
Charles en Ans zijn ook nog even langs geweest. En o ja, als Peter dit leest: bedankt voor het fantastische doosje sigaren! Ze zijn geweldig. En het boek voor Dian kwam vandaag ook wel te pas. Ad, Bas en Johan gingen gewoon fietsen maar die kwamen natjes terug. Sergeant Huijzer is cultureel aan het doen bij Neeltje Jans. De zalm ligt alweer op de barbecue en zo dadelijk gaan we weereen koningsmaal tegemoet.

Geef een reactie