Vele handen maken licht werk!

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Stichting Schaak Promotie onder auspiciën van schaakvereniging De Pion en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond voor de 5e keer op rij (lustrum) het kampioenschap van Nederland (Nationale Pupillendag) in de leeftijdscategorieën 7, 8 en 9 jaar.  Maar liefst 120 kinderen nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie de allerbeste van Nederland is. Het is allemaal te doen op het Jan Tinbergen College (JTC) aan de Commandobaan in Roosendaal. Surf voor meer informatie naar: http://www.nationalepupillendag.org/

Er worden naar schatting rond de 400 á 500 bezoekers verwacht! Het organiserend comité is om die reden dringend op zoek naar tientallen vrijwilligers die op de bewuste dag zelf nodig zijn om dit nationale kinderschaakfestival op een juiste en prettige wijze te laten verlopen. Zo zijn wij onder meer op zoek naar verkeersregelaars, toezichthouders op computerpleinen, chauffeurs en cateringmedewerkers.

Nevenactiviteiten
Naast het schaken is er ook ruimte voor nevenactiviteiten, waar ook vrijwilligers bij nodig zijn. Tegelijkertijd met de Nationale Pupillendag wordt het Wereldkampioenschap schaakstukken opzetten gehouden. Daarnaast is er onder meer een (altijd prijs) kleurwedstrijd en een snoepjeskraam. Voor al deze nevenactiviteiten is dringend behoefte aan veel vrijwilligers.

Opbouwen en opruimen
Voor een evenement als de Nationale Pupillendag wordt het JTC op vrijdag 19 juni 2015 vanaf 16.00 uur omgetoverd in een schaakarena en moet op zondag 21 juni 2015 vanaf 09.00 tot 12.00 uur alles weer worden opgeruimd. Voor de opbouw- en de opruimploeg zijn wij eveneens op zoek naar mannen en vrouwen die ons een handje komen helpen!

Aanmelden als vrijwilliger kan hier!

Geef een reactie

Vele handen maken licht werk!

Op zondag 28 februari aanstaande organiseert De Pion vanaf 10.00 uur een rapidtoernooi voor de jeugd dat meetelt voor het Brabant Criterium. Dit toernooi is een gelegenheid bij uitstek om de theorie van de schaaklessen eens in de dagelijkse praktijk te brengen. Het is allemaal te doen op het JTC in Roosendaal.

Aarzel niet en schrijf jezelf in vóór of uiterlijk op 27 februari aanstaande. Klik voor inschrijven op het toernooilogo rechtsonder in je scherm.

Daarnaast zoekt De Pion vrijwilligers die vrijdag 26 februari aanstaande vanaf 19.00 mee willen helpen de lokalen in te richten. Eventuele vrijwilligers kunnen zich even vóór 19.00 uur melden op het JTC bij ondergetekende.

Geef een reactie