Van een koude kermis thuis…

Met internationale inbreng in het team, gingen we naar Zundert.

Opstelling was als volgt (wit op het eerste bord):
Ivo Kok – Frank Verkooijen
Bart Peeters – Leo Rietveld
Bo de Veth – Mariko Harezlak
Benny Todts – John van Dijk
Erik-Jan Colijn – Roland Daamen
Ton van der Werf – Niek Oostvogels
Henk Wennnekes – Erik Roks

De TL verzaakte al na zet 5 toen hij in een verloren stelling kwam te staan. Hij probeerde nog een anderhalf uur te rekken, maar toen was het definitief uit.

Erik-Jan Colijn dacht met een combinatie voordeel te behalen, maar tructe zichzelf en verloor twee cruciale pionnen. In een gewonnen stelling bood Roland Daamen remise aan, wat natuurlijk niet geweigerd kon worden.

Bart Peeters speelde met zwart tegen een Blackmar Diemer van Leo Rietveld. Bart kwam daardoor op zet 2 al een pion voor en gaf dit niet meer uit handen. Leo probeerde een aanval op te zetten, maar kwam toen zwaar in de problemen mijn zijn eigen koning en moest niet veel later opgeven doordat een pion op promoveren stond.

Bo de Veth en Mariko Harezlak waren in een ingewikkeld middenspel beland. Mariko was iets handiger in tijdnood, waardoor ze een toren won. Nadat de veertigste zet gedaan was, zat er niets anders op voor Bo dan de hand te strekken.

Erik Roks had in tijdnood nog veel goede zetten weten te produceren tegen Henk Wennekes. Henk dacht dat hij gewonnen stond, maar met een aantal zeer nauwkeurige zetten wist Erik toch de winst binnen te slepen.

Erik van Elven had een gelijk opgaande partij, waarin alles vast stond. In het eindspel ging zijn tegenstander forseren, waardoor Erik een paard tegen twee pionnen voor kwam te staan. Erik moest de twee pionnen even tegen houden, maar dat lukte met niet al te veel moeite. Puntje voor Elfje.

Benny Todts stond de hele partij onder druk en kwam niet onder de druk vandaan. In het eindspel moest Benny een kwaliteit geven, waarna niet veel later hij onder de druk bezweek.

Als laatste was Ivo Kok nog bezig tegen Frank Verkooijen. Ivo stond de hele partij iets beter, maar het eindspel met een dame en een aantal pionnen wist Ivo net niet in winst om te zetten.

En daar gingen we dan met een 5-3 nederlaag naar huis. Een dag waar we toch iets meer van verwacht hadden…

Geef een reactie