Uitgebreid verslag 2e

Degradatie
– Experience is simply the name we give our mistakes – Oscar Wilde

Het 2e team van de Pion is helaas gedegradeerd, de laatste strohalm tegen Spijkenisse werd niet gegrepen. Een collectief falen tegen Delft en individuele missers in de loop van het seizoen werden ons noodlottig. Een onnodige degradatie in mijn ogen, met meer ervaring was lijfsbehoud zeker mogelijk geweest. Een kort verslag op bordvolgorde van onze laatste wedstrijd.

Stefan Colijn stond op bord 1 al gauw een handvol pionnen achter tegen een stuk. Deze pionnen van tegenstander Rick Lahaye waren al bijna aan de overkant en toen Stefan nog een stuk terug moest geven om onder de immense druk uit te komen was de strijd gestreden. Een smadelijke 0 voor onze kopman.

Deze keer geen Peter Dankers op bord 2, zijn vervanger was Carlo Rens (Dank je Carlo!). Tegenstander Tony Zhang kwam wat later, maar vergiste zich niet tegen de listig gekozen opening van Carlo. Uiteindelijk besloten de 2 kemphanen in een (erg gesloten) eindspel om de punten te delen.

Bart Peeters knalde weer eens ouderwets op bord 3 door de stelling van tegenstander heer van Buuren heen. Onze puntenmachine liet meerdere mogelijkheden om te score onbenut en nadat de tegenstander ook nog eens goede zetten begon te produceren besloot Bart zijn tegenstander het halve punt te gunnen.

Op bord 4 zat onze ‘benjamin’ Ivo Kok. Ivo zei het al voor de partij: ‘Ik speel de laatste tijd niet goed.’ Dat wil nog niet zeggen dat Ivo zomaar de punten cadeau doet. Tegenstander Erik Both stond mijn inziens toch wel goed in het middenspel/eindspel, maar kon geen gaatje vinden in de muur die Ivo had opgetrokken. Ook hier werd het remise.

Kap’tein Marloes Peeters mag iets gaan doen aan haar afwerking. Na een (voor mij) onnavolgbare opening kreeg Marloes een mooie aanval met haar Dame en het loperpaar. Ik zag allerlei matbeelden en dacht dat het punt wel enig moment binnen zou zijn. Wat er precies gebeurde is mij niet helemaal duidelijk, maar Marloes zag eruit alsof ze iemand met een schaakbord te lijf wilde gaan (commentaar Marloes: zeker waar, Fritz geeft venijnig zetje e6! en de lopers komen binnen +7). Een onnodige 0.

Dan komen we bij onze enige winstpartij van afgelopen zaterdag. Wie anders dan de onverzettelijke Jos Kuijpers. De stelling van Jos was om te huilen – voor onze jeugdige lezer is dat dit  à :’( –  In wederzijdse tijdnood kon tegenstander Jordy Lahaye het op verschillende manieren afmaken of zetten herhalen om veilig tot de 40e zet te komen. Na een blunder kon Jos een stuk oprapen en toen werd er ook nog een kwaliteit cadeau gedaan waardoor Jos een volle toren voor stond. Lekkere schwindle Herr Kuijpers!

Ngo Hin Cheng zou ‘met wit gaan vlammen’ dit kwam er helaas niet uit. Volgens mij was de stelling aardig gelijk, maar was Ngo Hin te veel op zoek naar ‘geintjes’ in de stelling. Onze bord 7-man kwam in een lastig eindspel terecht waarin zijn tegenstander Mitchell de Ruijsscher zijn goede techniek kon laten zien en het punt binnen sleepte.

Mijn partij op bord 8 was nagenoeg gelijk totdat mijn tegenstander besloot om de deur naar zijn koning wagenwijd open te zetten. Ik mis vervolgens de winnende voortzetting om gewoonweg een toren cadeau te doen. Ruud van der Beek zei: ‘Dank je wel!’ en scoorde zo ook nog een punt voor Spijkenisse.

Een geflatteerde 5,5 – 2,5 overwinning voor Spijkenisse tegen de Pion 2. Ook hier had een 4-4 ingezeten, het dubbeltje wil gewoon net niet onze kant op te vallen. We hebben dit seizoen gevochten als leeuwen, maar we moeten uithuilen en volgend jaar in de 3e klasse opnieuw beginnen. Een team dat met de juiste aanvullingen net zo makkelijk meedraait in 2e klasse. Mannuh bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid.

Bo de Veth

Geef een reactie