Spelregelwijzigingen per 1 juli

Vanmiddag zijn Erik, Ad en ik naar een bijeenkomst geweest in Utrecht over de aankomende spelregelwijzigingen per 1 juli van dit jaar. Een paar dingetjes zal ik alvast noemen maar we komen er nog wel op een andere manier wat uitgebreider op terug.
– Het slaan van de koning is een onreglementaire zet en betekent dus verlies bij het snelschaken. Dat staat nu expliciet in de regels.
– Je mag geen enkele zet nog vooraf noteren. De notatie moet je beschouwen als geschiedschrijving en moet achteraf plaatsvinden.
– Als je telefoon afgaat verliest dat meteen. Maar het is zelfs verboden mobiele telefoons of andere elektronische communicatiemiddelen zonder toestemming van de arbiter naar het spelersgebied mee te nemen. Je mag die dus nog niet eens bij je hebben terwijl je schaakt.
En inderdaad heeft onze vereniging er 6 gediplomeerde schaaktrainers bij. Dat brengt het totaal op 7 (ik ben dat al sinds 1986). Proficiat Mark Mathon, Bo de Veth, Jos Kuijpers, Jaap van Dooren, Ngo Hin Cheng en Bart Peeters! Ik ben trots op jullie.

Geef een reactie