Schaak Challenge op woensdag 17 november in Goes

Op woensdag 17 november organiseer ik op het Ostrea Lyceum in Goes (de school waar ik les geef) een Schaak Challenge. De Schaak Challenge kan georganiseerd worden dankzij de Koninklijke Schaakbond, de Goese Schaakvereniging, het Steunpunt Zuid en hoofdsponsor Slim!
In een half uur tijd leren kinderen schaken van ervaren docenten en daarna gaan ze meteen een eerste schaaktoernooi spelen. Kinderen die al een beetje kunnen schaken spelen in een andere categorie en de kinderen die al op een schaakclub zitten spelen een toernooi op Playchess. In de speelzaal komen dertig laptops met Playchess.
De middag wordt aan elkaar gepraat door Internationaal Meester en TV-persoonlijkheid Hans Böhm. Om kwart over twee zal Hans een lezing verzorgen over de schaaksport voor docenten in het lager en voortgezet onderwijs.

De prijzen voor de toernooitjes worden om kwart voor vier uitgereikt door niemand minder dan grootmeester Jan Timman. Daarna mag iedereen bij Jan Timman aanschuiven voor een simultaan. ’s Avonds is er een snelschaaktoernooi voor clubschakers waar zowel Hans Böhm als Jan Timman aan meedoen.

Alle kinderen die meedoen krijgen een medaille en voor de eerste drie per categorie zijn er prachtige bekers. Maar hoofdsponsor Slim! doet nog meer. Alle kinderen krijgen op het eind van de dag een schaakset en een goodies bag mee naar huis. Als klapper op de vuurpijl stelt Slim! vijf Flip camera’s ter beschikking die verloot worden onder de kinderen.

Bij het snelschaaktoernooi voor de clubschakers heeft ChessBase verschillende prijzen beschikbaar gesteld, waaronder Fritz 12, Rybka 4, ChessBase Magazines en Premium Playchess accounts. Iedereen die meedoet aan de Schaak Challenge kan op die dag een Playchess abonnement aanschaffen voor één jaar.
Kijk op www.schaakchallenge.org voor meer informatie en het volledige programma. Je kunt op die website ook meteen inschrijven.
Iedereen van De Pion is van harte uitgenodigd. Als je zowel aan een activiteit ’s middags (bijvoorbeeld de simultaan) als het snelschaaktoernooi ’s avonds deel wil nemen, kun je meedoen aan een buffet om 18:00 uur. De kosten daarvan bedragen vijf euro. Laat even weten of je misschien belangstelling hebt voor deze geweldige schaakhappening.

Geef een reactie