Schaak Challenge in Roosendaal

Op zaterdag 13 maart 2010 is er op het Norbertuscollege in Roosendaal een Schaak Challenge. De uitdaging bestaat hieruit dat ervaren schaaktrainers in een half uur tijd kinderen kunnen leren schaken en dat ze na dat half uur meteen een toernooi kunnen spelen.
De Schaak Challenge wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, het Servicepunt Zuid, de Noord-Brabantse Schaakbond en schaakvereniging De Pion. We organiseren deze Schaak Challenge om meer kinderen kennis te laten maken met deze meesterlijke sport.
Om 13.15 uur worden de kinderen verwelkomd met een koek en een glaasje fris. Om half twee is er dan een schaakles en om twee uur begint het schaaktoernooi.
Het schaaktoernooi wordt gespeeld in drie categorieën want ook kinderen die al kunnen schaken of al een beetje kunnen schaken zijn ook van harte welkom. De kinderen van de laatste twee categorieën krijgen ook een schaakles van een half uur. Onder de lesgevers bijvoorbeeld Dolf Meijer.
Om 16.45 worden de prijzen uitgereikt door niemand minder dan Internationaal Meester en TV bekendheid Hans Böhm. Er zijn mooie bekers voor de winnaars maar alle kinderen ontvangen een herinneringsmedaille.
Leeftijd speelt geen rol bij het schaken. Alle kinderen die mee willen doen, mogen meedoen. Deelname is volstrekt gratis. Ook kinderen van buiten Roosendaal mogen meedoen uiteraard.
Meer informatie over de Schaak Challenge is te vinden op een website die speciaal gemaakt is voor deze middag: www.schaakchallenge.org. Inschrijven kan ook alleen maar via deze website.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar frans@depion.nl maar bellen naar 06-53730502 kan ook.

Geef een reactie