Roosendaalse ‘broodschakers’ succesvol in Overschie

Charles en Paul Kuijpers hebben vandaag op het Open Kampioenschap van Overschie (rapid/ 20 min p.p.p.p.) beslag weten te leggen op de ongedeelde 1e en 2e plaats.

In het zevenrondige toernooi waren Paul en Charles respectievelijk de nrs 5 en 6 op de plaatsingslijst (we kregen nog nét geen startgeld), de nummer 1 van de lijst had een kloeke 2172 elopunten. Dit weerhield de Pionezen er echter niet van een fraaie 6 uit 7 en 5,5 uit 7 te scoren.

Charles speelde (naar eigen zeggen) hele goede partijen met uitzondering van één partij; Paul kreeg redelijk wat hulpvaardige tegenstanders (op één na). In de voorlaatste ronde stond Paul gedeeld 1e met 4,5 uit 5 en had Charles 4 uit 5. In het onderlinge duel (dat alle kanten opging) was Charles uiteindelijk het meest slagvaardig. De laatste ronde waren er drie spelers met 5 uit 6, Charles maakte korte metten met mede-koploper Erik Brandenburg (2172), Paul stak zijn vader de helpende hand toe door te winnen van de andere koploper. Hierdoor eindige Charles eerste en Paul tweede.

Saillant detail is dat de enige nederlaag van Charles er één was om in te lijsten. Met een kwaliteit en anderhalve minuut meer dan zijn tegenstander presteerde Charles het door zijn vlag te gaan!

Charles mag zich een jaar lang Open Rapid Kampioen van Overschie noemen.

Geef een reactie