Roosendaals succes in de Avondcompetitie NBSB

De Pion speelt zelf geen NBSB-avondcompetitie, maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen inbreng van onze vereniging in de competitie is. Bij het Roosendaalsch Schaak Genootschap spelen 3 teams met meerdere pionezen.

Op dinsdag 30 maart vertrokken RSG A en RSG B naar Breda, voor de laatste ronde. RSG A bestaande uit Arlette van Weersel, Stefan Colijn, Ivo Kok, Bo de Veth, Erik-Jan Colijn en Cees IJzermans speelt in de a1. Het team stond na ronde zes 2 matchpunten en 6 bordpunten voor. Daarmee was het kampioenschap al binnen. Maar ook de laatste ronde werd met winst afgesloten, daarmee is RSG A ongeslagen kampioen geworden. Net als vorig seizoen moet het team nog wel de play-offs spelen.

Bij RSG B was het een ander verhaal. Dit team had dit jaar een brede teamsamenstelling. De volgende spelers zijn dit seizoen uitgekomen voor RSG B:

  1. Erik-Jan Colijn
  2. Cees IJzermans
  3. Johan Goorden
  4. Martijn Verbeek
  5. Ron Höfer
  6. Victor van Oosterhout
  7. Frans Jonkers
  8. Patrick Heijnen
  9. Marvin Jacobs

Van de teams Eeuwig Schaak A, BSV C, De Raadsheer A, De Schaakhoeve A en UNK A wist RSG te winnen. Bij Eeuwig Schaak wisten Ab Witkamp en Ad Bruijns 1,5 bordpunt te behouden, namens Schaakhoeve speelde Frank Lambregts remise tegen Johan. De eerste ronde tegen ’t Paardje A werd 2-2. mede dankzij dit gelijkspel moest RSG B minimaal een gelijkspel halen tegen de Baronie om kampioen. Uiteindelijk word deze match 2-2.

 Dit jaar werd een derde avondteam gecreëerd voor RSG. Christ de Veth, Pierre Hellemons, Frank Rockx, Hans Ravestein en Ben Cartens speelde in de b2. Ronde 1 ging mooi van start met een 4-0 overwinning tegen ’t Paardje B. Helaas zijn er daarna te veel punten blijven liggen voor het kampioenschap, maar RSG C laat wel een aantal teams achter zich.

Geef een reactie