Ratinglijsten FIDE en KNSB mei 2010

Vandaag zijn de nieuwe ratinglijsten van zowel de FIDE als de KNSB bekend gemaakt. De FIDE komt tegenwoordig elke twee maanden met een nieuwe lijst en de verschillen zijn daardoor per lijst minimaal. Kleine wijzigingen bij spelers die in de KNSB de afgelopen paar ronden een FIDE tegenstander hebben gehad. Bij de KNSB is de afgelopen competitie van zowel de KNSB als de NBSB verwerkt.
We hebben een aantal nieuwe ratinghouders, namelijk Lard Eerens (930), Ferdin de Graag (1018), Peter Jim Hardy (1297), Patrick Heijnen (976) en Bart Riemens (1513).
Er waren mooie sprongetjes voor Benny Onrust (+58), Ivo Kok (+57), Rob van der Weegen (+53), Birgitta van Weersel (+45) en Bart Peeters (+44). Dipjes treffen we vooral op de hoge borden in het eerste aan, maar dat is logisch. De volledige KNSB ratinglijst van mei 2010 staat inmiddels online maar de website is instabiel. Het downloadbare bestand is nog niet beschikbaar. Binnenkort zal deze ratingpagina een complete metamorfose ondergaan, maar daarover later meer.
De FIDE ratinglijst is wel downloadable als txt maar momenteel kun je geen ratings bekijken op de FIDE ratingsite. Het zal waarschijnlijk spoedig opgelost worden.
Voor onze leden heb ik alle ratings verwerkt voor onze eigen ratingpagina.

Geef een reactie