Raadsheer 1 – De Pion 3

Tweede poging, net een heel verhaal geschreven bleek de beheerpagina uitgelogd te zijn…

Een unieke gebeurtenis vandaag! Erik was bijna op tijd vandaag! Slechts enkele minuten te laat kwam hij binnen en we konden op tijd vertrekken naar Zundert. Het plan was simpel: scoren op de onderste borden en toch minimaal 1 matchpunt mee terug naar Roosendaal nemen. Dit bleek iets lastiger te zijn dan verwacht.

Op bordvolgorde iets over de partijen:
Op bord 1 kreeg Benny tegen H. van der Linden al vroeg een stelling op het bord die af leek te stevenen op zetherhaling. Benny week hier van af om niet al binnen een half uur remise te hebben. Later in de partij, tegengestelde rochades en allebei een koningsaanval die niet direct door lijkt te slaan. Benny zag echter een penning over het hoofd en een aantal zetten was het mat. 1 – 0.

Erik had geen geweldige middag tegen S. Boogaard op bord 2. Een moeizame stelling met weinig ruimte maakte het Erik nogal lastig. Er ging een pion af en in het eindspel bleek de stelling al vrij snel hopeloos. Erik speelde echter gewoon door, want met opgeven is nog nooit een partij gewonnen. De materiaalachterstand begon toch snel op te lopen (meerdere pionnen) en compensatie was er niet. Als voorlaatste moest Erik dan de handdoek in de ring werpen. 2 – 0.

Ondergetekende op bord 3 verliep het al niet veel beter. Na goed uit de opening zijn gekomen tegen F. Verkooijen bleek het toch allemaal niet zo simpel als aanvankelijk gedacht werd. Een foutieve voortzetting leverde niet de pionwinst op waarop gerekend was, het leverde juist een verzwakte stelling op, die niet al te lang daarna onder de voet werd gelopen. 3 – 0.

Arco op bord 4 had ook al een lastige stelling. Weliswaar een pion minder, maar wel actief stukkenspel zorgde ervoor dat het spannend zou kunnen worden. Er kwam een stelling op het bord waarbij een zetherhaling in de stelling zat. Als Arco af zou wijken daarvan zou hij minder staan, dus werd er remise overeengekomen. O ja, volgende keer eerst netjes aan de TL vragen of remise goed is ok:-). 3.5 – 0.5.

Bart speelde op bord 5 een solide partij tegen M. Harezlak. Wat kleine voordeeltjes werden rustig uitgebouwd en zo kon er een punt bijgeschreven worden. 3.5 – 1.5.

Van wat ondergetekende gehoord heeft bleek Ad op bord 6 tegen R. Daamen niet precies de opening te spelen zoals het hoorde. In plaats van agressief te spelen werd er vooral verdedigd en zo kreeg de tegenstander alle tijd om een aanval op te zetten die waarop minimaal pionwinst zou volgen. Het gevolgd was dat Ad de rest van de middag met de rug tegen de muur zou staan, hij vocht dapper door, maar als allerlaatste in de zaal werd ook dit punt overhandigd aan de tegenstander. 4.5 – 1.5

Van de partij van Henk op bord 7 tegen N. Oostvogels heb ik niet al te veel gezien. Er werd wat afgeruild en er kwam een stelling uit die er remiseachtig uitzag en gezien de stand op dat moment (0 – 1 in ons voordeel dankzij Chris), mocht Henk remise aanbieden en dat aanbod werd aangenomen. 5 – 2.

Dan nog bord 8, waar onze invaller Chris speelde tegen D. van Dongen. van Dongen speelde creatief (met f3 en wat later Kf2), maar Chris speelde er erg agressief tegen. Dit leverde een stuk op en de koning van wit werd het halve bord over gejaagd om vervolgens matgezet te worden rond veld g7. Eindstand: 5 – 3.

Er was zeker kans om toch één matchpunt mee naar Roosendaal te kunnen nemen, maar uiteindelijk alleen 3 bordpunten.

Raadsheer 1 – De Pion 3 5 – 3
H. van der Linden – Benny Todts 1 – 0
S. Boogaard – Erik van Elven 1 – 0
F. Verkooijen – Jos Kuijpers 1 – 0
J. van Dijk – Arco Schumacher 1/2 – 1/2
M. Harezlak – Bart Peeters 0 – 1
R. Daamen – Ad Bruijns 1 – 0
N. Oostvogels – Henk Wennekes 1/2 – 1/2
D. van Dongen – Chris Lambregts 0 – 1.

Geef een reactie