Promotieklasse A

Gisteren was het voor de oudste jeugd van De Pion allemaal te doen in Goes. In Promotieklasse A van de Jeugdclubcompetitie van de KNSB stond de match tegen de Goese SV op het programma. De Goese SV was vorig seizoen op één haar na geen kampioen geworden terwijl De Pion degradeerde uit de Meesterklasse A, het hoogst denkbare platform voor de schakende jeugd in Nederland. De Pion bestond voor deze gelegenheid (in bordvolgorde) uit: Benny Onrust, Ivo Kok, Erik-Jan Colijn en Cees IJzermans. In hotel Terminus, pal naast het station in Goes, werd stipt om 13.00 uur het startsein gegeven.

Cees (1862), die zijn vorm van het kampioenschap van Noord-Brabant in het laatste weekend van augustus heeft weten vast te houden, maakte op bord 4 in 18 zetjes met zwart een einde aan de aspiraties van de onervaren Jeremy Aarts (1638). Erik-Jan (1912) speelde, ondanks het gemis aan wedstrijdritme, met wit op bord 3 een niet-onverdienstelijke partij tegen Joey van de Braak (1799). Helaas koos hij in het verre eindspel vanuit een gewonnen stelling voor een onjuiste voortzetting met een nederlaag als gevolg.

Ivo (1959) speelde weer als vanouds in zijn partij op bord 2 met zwart tegen Rien de Böck (1687). Ondanks het voordeel in materiaal was de stelling min of meer gelijk. Remise was echter onacceptabel. De opdracht tot doorspelen werd door Ivo dan ook met goed gevolg uitgevoerd. Tussenstand: 1 – 2 in het voordeel van De Pion. Benny (1987) speelde op bord 1 met wit tegen Maxim le Clercq (1808). Ondanks het voordeel van wit en een verschil van ruim 180 ratingpunten werd met 48 seconden op de klok noodgedwongen het remiseaanbod van Maxim in opdracht van ondergetekende tandenknarsend aangenomen.

Ondanks de overwinning met 1½ – 2½ én de twee matchpunten overheerste in de auto op weg terug richting Roosendaal een algeheel gevoel van terechte ontevredenheid. Het kan én moet vele malen beter! Om jezelf serieus te kunnen meten met de topfavorieten voor de titel én de promotie naar de Meesterklasse A zal uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Wordt vervolgd!

Geef een reactie