Play-Offs bij de senioren starten volgende week

Na de Keizercompetitieronde van vrijdag 12 mei, begint op 19 mei de Play-Offs. De Play-Offs zijn geïntroduceerd om de spanning in de Keizercompetitie zo lang mogelijk vast te houden en meer mensen een kans te geven op de prijzen.

Hoe werken de Play-Offs nou? De stand zoals die hier op de website te zien wordt gehanteerd om steeds groepjes van vier te maken. Nummers 1 tot en met 4 vormen een groep, 5 tot en met 8, enzovoort. Je wordt niet in een groep ingedeeld als je te weinig partijen hebt gespeeld (lees tenminste 50% van de partijen gespeeld; we maken een uitzondering voor nieuwe instroom).

Per groep wordt vervolgens op de eerste speeldag nummer 1 tegen de nummer 4 gespeeld en de nummer 2 tegen nummer 3. De winnaars van deze partijen spelen op de derde speeldag (9 juni in dit geval) om de groepswinst waarbij de winnaar van de hoogste groep de nieuwe clubkampioen is. Andere groepswinnaars winnen natuurlijk ook een prijs.

Eindigt een partij in gelijkspel of is een van beide spelers op de eerste speeldag verhinderd? Dan wordt op de tweede speeldag (26 mei) deze partij ingehaald of een beslissingspartij gespeeld. Is er op de eerste speeldag genoeg tijd over, dan kan in geval van gelijkspel direct de beslissingspartij met verkort speeltempo gespeeld worden.

In het geval de beslissingspartij in remise eindigt, wint de zwart speler!

Dit weekend worden de partijen voor de eerste speeldag gepubliceerd op de website en wordt iedereen die moet spelen op de hoogte gebracht. Kun je zowel 19 mei als 26 mei niet, dan kun je proberen met je tegenstander van de eerste speeldag een ander moment en locatie af te spreken (2 juni is de Black Horse gesloten). De partij tussen de winnaars van de eerste partijen in de hoogste groep moet op 9 juni bij de Black Horse gespeeld worden. De andere partijen zouden bij eventuele verhindering van een de spelers op een ander moment gespeeld kunnen worden.

Op moment van schrijven zou dus bijvoorbeeld de hoogste groep zijn:

  1. Ivo Kok
  2. Ted van Eck
  3. Muhammed Almatni
  4. Frank Lambregts

De partijen voor de eerste speeldag zijn dan:

Ivo Kok – Frank Lambregts
Ted van Eck – Muhammed Almatni

De winnaars van die partijen spelen tegen elkaar om de groepswinst.

Doe je niet mee, maar wil je wel een partij spelen tijdens zo’n play-off avond? Kom dan gewoon langs, dan maken we ter plekke matches.

Geef een reactie