Pionezen lopen kroeg in Vlissingen

Afgelopen zaterdag was het een zonnige voorjaarsdag in heel Nederland en ook in Vlissingen. SK Souburg organiseerde al weer voor de dertiende keer het Schaakkroegentoernooi.

De Roosendaalse afvaardiging bestond dit keer uit Frans Peeters, Marc Naalden, Erik van Elven, Ton van der Werf en Carlo Rens. Bij aankomst in Vanuus zijn we natuurlijk meteen op het terras in de zon gaan zitten, waar voormalig Zeeuws kampioen Michael Wise bij ons aanschuift. Hij informeert waar ons lekkere ding is en klaagt erover dat je met een opleiding tot leraar eigenlijk niet zo veel kan: pa Peeters kon zijn lol dus meteen op!

Na een dagje gezellig kroeglopen drinken we bij Vanuus ons laatste biertje: we worden er zowaar in de prijzen gezet. Onze teamnaam “deur en deurmat” was goed voor 12 pakjes Roosvicee en omdat we met schaken derde werden van de acht, mochten we ook nog een paar mooie flessen bier mee naar huis nemen.

Na het dagje schaken kwam het hoofdevenement van de dag: BBQ’en bij de Peeters family! Bart en Dian hadden de fonkelnieuwe BBQ in negen eenvoudige stappen in elkaar gezet en heerlijke vis en vleesgerechten in huis gehaald. We hebben tot aan het begin van de nacht lekker buiten gezeten en genoten van allerlei lekkers, waaronder de door Dian zelf bereide frambozenslagroomtaartzoetigheid, om je vingers bij af te likken! Kortom: het was weer een gezellig dagje genieten van het leven!

Geef een reactie