Pionezen actief op Snelschaakkampioenschap van Brabant

Zaterdag 13 juni hebben Stefan Colijn, Charles Kuijpers, Paul Kuijpers en Thierry Penson (aankomend Pion-lid) deelgenomen aan het Brabants Snelschaakkampioenschap te Eindhoven. Het toernooi draagt de naam van de vorig jaar overleden Johan van Mil. Er waren 39 deelnemers, waaronder drie IM’s.

In de voorronde (drie 14-kampen met 13 spelers) waren Stefan, Paul en Thierry ingedeeld in dezelfde groep terwijl Charles elders zijn 5 min p.p.p.p. partijen afwerkte.

De beste vier geeindigde spelers per groep plaatsten zich voor de eerste finale groep, aangevuld met de beste nummer 5. In de groep van Stefan, Paul en Thierry wisten alledrie de Pionezen zich te plaatsen (Paul moest uiteindelijk een beslissingsmatch spelen voor de plaats als beste nummer 5 tegen Jan Vosselman (deze werd gewonnen met 1,5-0,5)). Charles, duidelijk nog vermoeid na zijn marathon tegen Pim de avond ervoor en het vroege opstaan, speelde wisselvallig en viel uiteindelijk net buiten de finalegroep; dit kwam mede door maar liefst 6 remises in 12 partijen.

In de ijzersterke finalegroep speelden de Pionnekes geen rol van betekenis. Afgezien van enkele persoonlijke succesjes (Paul won van IM Feygin, Thierry van (de latere Brabants kampioen) Niels Ondersteyn en Stefan won van Roi Miedema). Stefan en Paul eindigden op 4,5 uit 13, Thierry scoorde 3,5.

In de tweede finalegroep speelde Charles bovenin mee (wat hij gezien zijn eindplaats in de voorronde ook wel verplicht was). Toen de rookwolken eenmaal opgetrokken waren eindigde Charles als derde. Normaliter zou hij waarschijnlijk op meer gerekend hebben, maar gezien de vermoeidheid en de lange dag geen onverdienstelijk resultaat. En mocht Charles ontevreden zijn.. een slechte generale… dat belooft wat voor het snelschaakkampioenschap van de Pion aanstaande vrijdag!