Pion 3 vs ’t Paardje

Wat later dan gehoopt, hier dan alsnog een verslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Er was afgesproken dat we om 12.15 uur zouden verzamelen en dan zou de ene groep Ad v/d Brand gaan ophalen en de andere groep zou meteen naar Made rijden. Wouter de Koning kon dit keer niet meedoen, dus “vaste” invaller Marc Naalden deed weer mee.

De 1e auto die vertrok had Ad Bruijns, Bart Peeters en mij bij en we zouden naar Etten-Leur rijden om Ad v/d Brand even op te halen. Dat bleek iets moeilijker te vinden dan verwacht, omdat alle straten zo ongeveer in elkaar over gaan. Na toch de juiste straat en huisnummer te hebben gevonden, kon Ad v/d Brand instappen en konden we richting Made gaan.

Op het eerste gezicht is Made geen grote plaats, maar als je opschrijft 1e rechts, 2e links, moet je daar niet van maken: 1e links, 2e rechts…

Na half Made gezien te hebben door onze toeristische route kwamen we dan aan op de plaats van bestemming. Onze tegenstanders waren er natuurlijk al, de andere auto (Mark Mathon, Ngo Hin Cheng, Arco Schumacher en Marc Naalden) was ook op tijd gekomen. Het was toen al 13.05 dus we gingen maar meteen beginnen.

Na ongeveer 45 minuten gespeeld te hebben, kwam het 1e punt binnenrollen: Ngo Hin zette zijn tegenstander mat, nadat hij (de tegenstander)niet had gezien dat de pion toch echt gepend stond en dat het veld F7 2x stond aangevallen nadat de pion een stuk sloeg…

Nu gebeurde er qua punten een tijdje niets, de stellingen veranderden wel. Een kort overzicht:
Marc Naalden op bord 1: bijna alles hangt, ziet er eng uit.
Arco Schumacher op bord 2: niets bijzonders, gelijke stellingen.
Jos Kuijpers op bord 3: kleine aanval, pion gewonnen, stukken van tegenstander staan zeer slecht.
Bart Peeters op bord 4: Pion meer, minimaal remise.
Ad Bruijns op bord 6: gelijke stelling, Ad staat beetje “gedrongen”
Mark Mathon op bord 7: ongeveer gelijke stand.
Ad v/d Brand op bord 8: kwaliteit achter, misschien te keepen.

Toen verliep het iets sneller, Ad v/d Brand verloor, stelling ging open en de toren van de tegenstander vloog alle kanten op en snoepte pionnen mee.
Bij Bart ging het helemaal mis, kwam een zet te kort en zijn stelling viel uit elkaar.
Niet veel later won ik de partij toen mijn tegenstander zo vriendelijk was om z’n dame weg te geven (anders was het stukwinst in 2, ook niet slecht).
Stand 2-2, Marc Naalden staat een stuk achter, maar speelt rustig verder. Arco staat nog steeds gelijk, Ad Bruijns staat nog steeds beetje gedrongen en Mark Mathon heeft ook remise-achtige stelling.
Om de tijd te doden even zitten snelschaken met Ngo Hin en daarna weer even kijken of er wat gebeurd.
We kwamen geen moment te vroeg, we komen binnen en zien Marc Naalden zitten met een toren en een stuk minder en z’n laatste toren staat aangevallen. Maar na even snel gekeken te hebben werd alles duidelijk: dolle toren, meesterlijk!
Stand: 2 1/2 – 2 1/2 met nog 3 partijen te gaan, er was nog van alles mogelijk.
Weer een tijdsprong:
Mark Mathon maakt remise (was al tijd eerder duidelijk maar nu toch gestopt). 3-3, 2 partijen over, Ad Bruijns staat 2 verbonden pionnen voor en Arco heeft ook een groot overwicht in zijn stelling.
Het was dan ook een kwestie van tijd voordat die 2 punten ook binnenkwamen en de beslissing gevallen was: 5-3 in ons voordeel.
Het was inmiddels al vrij donker buiten (zo rond 17.30) en we begonnen de terugreis. Ad hoopte dat de tank nog voldoende benzine bevatte om ’t te halen, maar voor Roosendaal toch maar even de tank volgegooid (bleek nog ruim 6 liter in te zitten).

Gewonnen, maar niet zonder slag of stoot.

Geef een reactie