Pion 3 vs Rochade 2

Onder het motto wat we overgehouden hadden aan de vorige match (4 1/2 is voldoende), gingen we vol goede moed naar het JTC (waar dit maal gespeeld zou worden). De één wat eerder dan de ander (mensen kwamen aan tussen 10.10 en 11.45), maar dat maakte niets uit. De tegenstanders waren echter ruim een half uur te laat doordat ze bij het oude Juco stonden.
< Iets later dan gepland konden we dan toch beginnen. We hadden de volgende opstelling:
1. Marc Naalden
2. Arco Schumacher
3. Wouter de Koning
4. Jos Kuijers
5. Bart Peeters
6. Ngo Hin Cheng
7. Mark Mathon
8. Ad v/d Brand
bar. Ad Bruijns

Een tijdlang gebeurde er niet zo vreselijk veel, maar ik heb niet alle partijen helemaal goed bekeken, de gang heb ik uitermate goed kunnen bestuderen daarentegen…
Dit over de gang wandelen had niet echt voordelen, aangezien de stelling niet bepaald prettig was (je hebt wit en geen ruimte, wat klopt er niet aan dit plaatje?).
Als ik me niet vergis was Marc N de 1e die het volledige punt binnenhaalde, een lading pionnen meer die heel hard naar de overkant konden sprinten bezorgden hem een mooie 1. 1-0 voor ons, nog 3.5 te gaan.

Ad v/d Brand scoorde ook niet lang daarna een vol punt door zijn tegenstander, die nogal wat kleiner en jonger was, versloeg met in de eindstelling een dame tegen een paar zielige pionnen. Pionwinst in de partij zorgde ervoor dat een vrijpion een snelle mars naar de overkant kon maken. 2-0, nog maar 2.5.

De volgende die klaar was, was ik. Na lange tijd een mindere stelling gehad te hebben, werden de dames geruild en begon de stelling op te klaren. Een stukkenruil maakte het nog gunstiger aangezien er nu 2 pionnen in stonden en er daarnaast nog een dubbelpion aan de kant van de tegenstander stond (plus nog wat groepjes pionnen). De tegenstander zag het niet meer zitten, gaf op, verfrommelde z’n notatieblad en liep weg. 3-0, nog 1.5 punten en we zijn er!

De stand van de partijen op dit moment:
Arco staat zwaar gewonnen (kwaliteit meer, vrijpion), de stelling van Wouter is complex, alles op de koningsvleugel. Bart staat een pion voor, Ngo Hin een stuk achter (dubbele aanval gemist helaas), Mark een pion achter, remise-achtige stelling.

Niet lang na de 3e overwinning kwam nummer 4 van Arco. Met een dame, een toren en 2 pionnen meer zette hij z’n tegenstander gewoon mat. Na afloop zei Arco dat hij dat mat-in-1 best gezien had, maar daar geen zin in had (op dat moment een toren en een dame meer). 4-0, een halfje en we zijn binnen.

Bart vroeg of hij remise aan mocht bieden, wat gebeurde. 4.5-0.5, winst binnen. Nog even over de partij: pion meer, remise-achtige stelling van hier tot ginder…je kan doorspelen zolang als je wilt, maar meer wordt ’t niet denk ik.

Een tijdje later geeft Wouter remise in een stelling met alleen pionnen + zware stukken op het bord, waarbij wit helemaal klem staat rond de koningsstelling, maar Wouter kan er niet doorheen komen, remise is dan een vrij goede oplossing. 5-1, 1/2 punt meer dan nodig.

Weer een tijdje niets. Mark Mathon krijgt weer een half punt erbij, de pion meer was blijkbaar een hele “zure” pion, want Mark dreigde mat, maar dat zag de tegenstander, daarna was het een remise-stelling. 5.5 – 1.5, overscore!

De laatste die bezig was, was Nho Hin. Ergens vroeg in de partij verloor hij een stuk door een dubbele aanval. De koning van de tegenstander stond echter nog steeds in het midden dus er was nog hoop. Maar nadat de dames geruild werden, bleek dat stuk toch teveel en rond half 5 was het voorbij, helaas. Nog even stukken opruimen, tafels naar binnen gooien en op naar huis.

Eindstand:
5.5 – 2.5 gewonnen, 4.5 was voldoende, 4.5 blijft voldoende voor de laatste wedstrijd, kampioen worden kan nog steeds.

Bijna vergeten, de teamcaptain!
Ad speelde niet mee en bediende alle dorstige spelers van de 3 teams, wat natuurlijk bonuspunten op had kunnen leveren. Dus dit keer een non-playing, hard-working teamcaptain.

Geef een reactie