Pim is de nieuwe clubkampioen

Het was ontzettend spannend gisteravond tijdens de laatste ronde om het clubkampioenschap. Er waren nog vier spelers die clubkampioen konden worden en het verloop van de avond was ronduit sensationeel, zelden zo’n leuke clubavond meegemaakt. Het ging allemaal om Stefan, Jos, Pim en Charles. Charles was de underdog, want hij kon alleen kampioen worden als hij zelf won van Pim en als Jos en Stefan beide zouden verliezen.

Stefan had eigenlijk de beste papieren, want als die won van Ivo, dan had hij de beste SB-punten en zou hij kampioen zijn. Nou is Ivo niet de meest prettige tegenstander voor Stefan, want hij heeft bijvoorbeeld om het districtskampioenschap van Roosendaal ook verloren van Ivo. Stefan opende met b4 en dacht misschien Ivo te verrassen maar Ivo kreeg een geweldige aanval. Juist toen Stefan net alles leek te kunnen keepen deed hij een onzorgvuldige zet en het was meteen uit: Ivo won en dus zou Stefan in ieder geval geen kampioen worden.

Jos kwam heel goed uit de opening tegen Erik-Jan. Hij viel met zijn dame binnen op c2 en Erik-Jan verloor een kwaliteit. Erik-Jan knokte zich echter terug in de partij en had op een gegeven moment ontzettende dreigingen. Jos kon het net allemaal pareren en maakte het met een prachtige slotzet uit. Jos dus in ieder geval gedeeld kampioen! Nu moest Pim winnen tegen Charles om kampioen te worden. Charles deed zijn uiterste best maar Pim kreeg een klein voordeeltje, het voordeeltje werd wat groter en tegen een uur of één moest Charles opgeven. Pim dus kampioen van het seizoen 2008-2009!

In de B1-Groep was het ook heel spannend. Daar konden nog drie spelers kampioen worden, namelijk Benny, Ton en Bart waarbij Benny een halfje voorsprong had op de andere twee. Als hij zou winnen van Arco, dan zou hij kampioen zijn. Ton was al uitgespeeld en mocht een beetje toekijken en weerlegde ondertussen het koningsgambiet van Ted. Als Benny en Bart niet zouden winnen, dan zou Ton eerste worden. Bart speelde met heel veel risico tegen Matthijs en won uiteindelij heel fraai. Nu moest Benny winnen want als hij gelijk zou eindigen, dan zou Bart de betere SB hebben. Arco speelde echter heel secuur en mede omdat Benny risico moest nemen, verloor hij nog van Arco. Bart dus kampioen en als je naar de resultaten kijkt, dan is dat gewoon terecht.

In de B2-Groep was René van den Broek al kampioen. Uiteindelijk wint hij met 8 uit 9 de groep. Samen met Bart promoveert René nu naar de A-Groep. In de C-Groep was Birgitta al overduidelijk kampioen maar er moest nog gestreden worden om heel wat eer en een promotieplek naar de B-groep. Henk moest nog even vol aan de bak tegen zijn dochter maar hij wist als enige Birgitta te verslaan. Henk dus tweede en promotie naar de B-Groep. De D-Groep is met grote overmacht gewonnen door Victor. Hij scoorde 9 uit 10 !

Geef een reactie