Persoonlijke Kampioenschappen Jeugd

Op de laatste dag ben ik toch maar eens naar de PK geweest in Kaatsheuvel om de ontknoping van nabij mee te maken. En het was bloedstollend. Met name bij Stefan die met nog één ronde te gaan goede papieren had op een ticket voor de NK. Hij moest tegen Bas Slikboer en dat is nou juist een speler waar hij een wat mindere onderlinge score tegen heeft. Stefan nam zijn tijd en zette de zaak rustig op, maar moest bijna noodgedwongen een kwaliteit offeren en daarna ging het mis. Er volgde een wat ongelukkige ruil, Stefan kwam in tijdnood en hij verloor uiteindelijk. Hij is gedeeld tweede geworden, maar op weerstandspunten vierde. Wel gedeeld prijzengeld, maar geen ereplaats. In de B zijn er twee plaatsen voor het NK en hij mag nu op 29 januari met Bas Slikboer en Tim van Lanen uitmaken wie van de drie er samen met kampioen Thijs Laarhoven naar het NK mag. Benny durfde al die knappe meisjes waar hij tegen moest amper aan te kijken, maar hij won er wel van. Hij heeft een keurig toernooi gespeeld met 4 uit 7.

In de A was Ngo Hin wat mij betreft ’t mannetje. Vandaag hield hij Paul vrij eenvoudig op remise. Paul moest min of meer ook een kwaliteit offeren maar waarschijnlijk was zijn paard met twee pionnen gewonnen tegen de toren van Ngo Hin. Ngo Hin kon echter de toren geven voor het paard, zodat Paul een dubbele randpion kreeg en hij met de koning in het hoekje kon kruipen om remise af te dwingen. Ngo Hin speelde drie keer tegen een clubgenoot en dat is toch niet iets waar je voor naar Kaatsheuvel gaat. Wouter sloot een matig toernooi af met winst op Thomas Beuman (maar vraag niet hoe), Maarten kon het niet bolwerken en Bo had ook geen best toernooi. Voor de eerste plek in die groep was het héél spannend. Tot de allerlaatste minuten van het toernooi was het onduidelijk wie er kampioen zou worden. Bob Jansen kwam een uur achter in tijd tegen Dirk van Dooren maar in hevige tijdnood (en met een kapotte klok) fleste hij Dirk alsnog. Jasper Broekmeulen speelde het heel mooi tegen Frank van der Put. In het eindspel zouden alle zetten op één na tot winst hebben geleid, en wat doet Jasper? Juist, hij speelde Ke5 in plaats van bijvoorbeeld Lc5 en het was over en sluiten. Sebastiaan Smits is mijn held van het toernooi. Hij hield stand tegen het HMC bolwerk en zo ook weer vandaag. Hij stond heel de tijd een tikkie minder, verloor een pionnetje, maar kon toch nog remise maken met slechts enkele tikken op de klok. Het was toch wel heel zuur voor Bob Jansen om wéér op weerstandspunten géén Brabants kampioen te worden. Frank van der Put kon er echter ook allemaal niks aan doen dat Jasper die slechte zet deed en werd kampioen. Voor de plaats op het NK zullen Bob en Frank echter ook een barrage moeten spelen en zo kunnen we dus de gekke situatie krijgen dat de Brabantse kampioen misschien wel niet naar het NK gaat.

Bij de C-tjes maakten Erik-Jan en Dustin er gewoon een gezellig middagje van, en waarom niet? Het werd remise. Ook Emile had weinig compassie met de meisjes en hij speelde ook een heel goed toernooi met 4 uit 7. Bij de D-tjes ben ik niet geweest, maar als ik zo naar de lijst kijk, dan hebben we ook daar een mooi toernooitje gehad. Jasper begon wat minder maar eindigde goed. Ivo verraste iedereen met 5 uit 9, het was immers zijn eerste grote toernooi. Mathijs zal niet tevreden zijn met zijn prestatie, maar soms heb je dat wel eens, dus kop op en volgende keer beter!

Geef een reactie