Paul Keres 2 – de Pion 1 5-3

De Pion 1 verliest bij Paul Keres 2 met 3-5

Helaas een smadelijke nederlaag, waarbij de scores opmerkelijk zijn: 3 uit 4 op de eerste 4 borden; 0 uit 4 !!! op de laatste 4 borden. Samengevat: bovenin uitstekend gespeeld,achterin hebben we het lelijk laten afweten!
Gezien de partijen was er niets af te dingen aan de overwinning van onze tegenstanders.
Op bord 1 leverde Charles een mentale prestatie van formaat: een snelle remise tegen zijn goede vriend Anton Rosmuller.
Op bord 2 speelde Robert een mooie partij, waarna hij in een gelijke stelling remise kreeg aangeboden. Omdat we er niet goed voorstonden, speelde Robert verder en deed dit heel sterk. Weer een vol punt voor Robert!
Ludo kwam naar eigen zeggen van een aangenomen damegambiet uit in een franse ruilvariant, stond wat beter, maar gaf dit door een onnauwkeurigheid uit handen. Zijn tegenstander bood remise aan, wat Ludo na overleg maar wat graag aannam.
Stefan speelde een hele mooie partij, en won gedecideerd.
Dus 3 uit 4.!!
Op bord 5 gaf Marc een pion weg, en kreeg die niet terug. Wel kwam er een ongelijk loper eindspel met een toren op het bord, wat Marc’s tegenstander technisch netjes speelde. Toen Marc zich niet op zijn bests verdedigde werd de stelling rechtlijnig uitgespeeld; een punt voor de mannen uit Utrecht.
Op bord 6 speelde Peter een Tschichorin,; kwam door ruimte gebrek in tijdnood, en verloor kansloos in vliegende tijdnood. Weer een punt voor de mannen uit Utrecht.
Op bord 7 zat ik zelf te rommelen: in een konings-indier stond ik met wit duidelijk beter met meer ruimte, maar overzag een tactische riposte van mijn tegenstander. Toen ik hier niet goed op reageerde, werd mijn pionnenstelling compleet verziekt. Ik probeerde daarna een koningsaanval op te zetten, die goed werd gepareerd en vervolgens werd ik mat gezet.
Op bord 8 probeerde Benny actief te spelen, en met tegengestelde rochades leek het best aardig. Aan het einde van de partij overzag Benny het een en ander, waardoor hij een volle toren ( geloof ik ) verloor; in ieder geval was de stelling meteen uit.

Anton Rosmuller – Charles Kuijpers ½-½
Hein Piet v/d Spek – Robert Schuermans 0-1
Jan Jaap Janse – Ludo Tolhuizen ½-½
Maartje de Jonge – Stefan Colijn 0-1
Lucas Bontens – Marc Dogge 1-0
Erik Oosterom – Peter Dankers 1-0
Gabriel Smit – Pim Eerens 1-0
Evert van Heel – Benny Onrust 1-0

Kortom: we moeten er nog even stevig tegen aan om ons zeker te stellen, gezien het feit dat we de 2 bovenste teams nog krijgen!!

Pim

Geef een reactie