Opifex Rapidschaaktoernooi 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 vond in een zonovergoten Bergen op Zoom de 8e editie van het Opifex Rapidschaaktoernooi plaats. Zoals inmiddels te doen gebruikelijk kende het toernooi een sterke bezetting. De winnaar werd GM Daniël Fridman (2663) met een score van 6 uit 7. Uiteraard was ook De Pion weer vertegenwoordigd. Herman Colijn nam de indeling voor zijn rekening en dat hebben ze geweten ook, een onberispelijke indeling!

De jeugdprijs tot en met 18 jaar (40 euro) werd gedeeld door Robin van Trijp en Cees IJzermans. Enkele titelhouders kwamen tegen deze jongelui met de schrik vrij. Met 4½ uit 7 lieten ze heel wat schaakcoryfeeën achter zich. In de eindstand zien we hen beiden terug op een gedeelde tiende plaats. Alik Tikranian werd geflest in de laatste ronde door Kienfong Lie Kwie en kon zich daardoor niet bij Robin en Cees voegen. Met 3½ uit 7 eindigde hij niet onverdienstelijk in de middenmoot. Enkele scouts hebben met serieuze belangstelling de bijzondere verrichtingen van dit illustere trio gadegeslagen.

Vervolgens eindigde de gebroeders Riemens en Tikran Tikranian met 2½ uit 7 in de staart van het peloton. Tikran (1356) won nog wel de ratingprijs tot 1400 elo van 40 euro. Zelf scoorde ik dit jaar maar liefst 2 hele punten, een record! Voor Maro Tikranian (10 jaar) was het allemaal erg zwaar. Niettemin was een score van 1½ punt haar deel. Het was, met dank aan het organiserend comité, een geslaagde en leuke dag! Voor de volledige eindstand verwijs ik kortweg naar: http://www.bozschaak.nl/opifexrapid/2011/eindstand/index.html

Geef een reactie