Open Dag bij Het Tweede

Het was een collectieve off-day vandaag voor de Mannêh van Het Tweede. Nou ja, collectief, er was één dissident, die niet was ingelicht over het voorgenomen 8-0 verlies tegen Sjaarloos.

Het werd al snel duidelijk, dat dit een moeilijke match zou worden. De eerste signalen bleken op het herentoilet, waar het matige stroompje water uit de spoelbak, niet in staat bleek, de bruingekleurde sedimenten van de Mannêh van Het Tweede zonder hulp van de onverschrokken toiletborstel, in het gootje te krijgen. Wat een tegenslag!
Toch waren er ook tegenkansen. Zo waren onze Stijd Broeders uit d’n Souburghe ook aanwezig op locatie. Zij gaven het goede voorbeeld, door Eeuwig Schaak (of was het nou… Erasmus) van het bord te pletten. Zij zijn hard bezig om behoud in 3F zeker te stellen na een teleurstellende competitie start. Toen wij Mannêh de zaal verlieten, was de prognose 6-2.
Maar bij ons ging het dus iets anders. Onder het motto “Het is beter, één keer met 7-1 te verliezen, dan twee keer met 4½-3½, gaven wij goedgemutst de bordpunten uit handen. Ondanks de gebruikelijke Drums of War vooraf, zijn we terecht afgedroogd.

Wat valt er over de partijen te vertellen? Laat ik beginnen met bord 1. Aldus. En op bord 2, wat gebeurde daar. Zo geschiede. Op bord 3 speelde iemand, die niet in het belang van het team dacht. Bord 4 liep weer netjes in de pas. Op bord 5 werd geknokt. Enzovoort, etcetera, bis. Hulde zij de Mannêh van Het Tweede!

Toen we wederom uit De Castagnet vertrokken, lieten we aldaar 2 matchpunten, 7 bordpunten en een aantal hardnekkige remsporen achter. Om huiswaarts te keren in de hoop, dat er geen andere schakers van De Pion aanwezig zouden zijn bij Merks, aan wie wij onze zonden zouden moeten opbiechten…

Sjaarloos Europoort – Het Tweede 7 – 1
1. [syntax error]
Press CTRL+ALT+[DEL] again to restart

Geef een reactie