Ome Toon Toernooi

De jeugd van SV De Pion heeft op 29 oktober 2006 (gisteren) met 12 schakers niet-onverdienstelijk deelgenomen aan het 27-ste Ome Toon (Huysmans) Jeugdschaaktoernooi van SV Rokade, welke werd gehouden in het Dorpshuis te Dinteloord. De delegatie van SV De Pion bestond dit keer uit: Mathijs Verbeek, Jasper Onrust, Ivo Kok, Frank Lambregts, Martijn Verbeek, Cees IJzermans, Erik-Jan Colijn, Robin Verbeek, Merijn Machielse, Anthony Snijders, Joris Kok en Robin van Trijp. Evenals op vele toernooien in het vorige seizoen is SV De Pion goed voor 25 procent !!! van het totaal aantal deelnemers. Dat lijkt langzamerhand een trend te worden. Het is dan ook onontkoombaar dat er veel onderlinge partijen worden gespeeld. Jammer, maar helaas.

In categorie stap 3 en hoger met 11 deelnemers scoorde Ivo Kok met 5½ uit 6 een knappe 1e plaats, met name door in de onderlinge partijen met Erik-Jan en Cees eenvoudigweg te winnen. Chapeau! Wordt Ivo dan toch de nieuwe bord 1 speler in het Belofteteam van SV De Pion? Erik-Jan Colijn was na zijn verliespartij tegen Ivo in de 1e ronde wakker geschrokken en scoorde met 5 uit 6 alsnog een verdiende 2e plaats. Cees IJzermans die naar eigen zeggen nieuwe openingen oefende greep op weerstandspunten met 3½ uit 6 net naast de 3e plaats en werd 4e. Jasper Onrust herstelde zich keurig na een start met twee opeenvolgende verliespartijen en scoorde op weerstandspunten met 3½ uit 6 de 6e plaats. Jammer van deze valse start. Jasper gaf daarna slechts een ½ puntje weg. Frank Lambregts kende na in de ochtend een wisselvallige start gemaakt te hebben een dipje in de middag. Pas in allerlaatste partij herstelde hij zich met een winstpunt. Met 3 uit 6 was de 8e plaats zijn deel. Mathijs Verbeek scoorde met 2½ uit 6 de 9e plaats. Wat bewondering oogstte was dat Mathijs met enorm bikkelen géén twee opeenvolgende verliespartijen toestond.

In de A-categorie (tot en met 16 jaar) met slechts 4 deelnemers liet Martijn Verbeek met 4½ uit 6 de 2e plaats optekenen. In de B-categorie (tot en met 13 jaar) met 13 deelnemers scoorde Anthony Snijders met 6½ uit 9 een zwaar bevochten 4e plaats. Tot en met de 6e ronde had hij zicht op een eindklassering bij de eerste drie. Na twee opeenvolgende verliespartijen waren zijn kansen echter verkeken. Er had iets meer in gezeten. Joris Kok startte met een verliespartij. Hij herstelde zich daarna prima, totdat het in de 6e en 8e ronde opnieuw fout ging. Niettemin liet Joris zien wel degelijk over veerkracht te beschikken, enne … dat is een pluimpje waard. Joris scoorde uiteindelijk met 5½ uit 9 de 5e plaats. Robin Verbeek (8 jaar) werd voor aanvang van het toernooi én na overleg met de toernooileiding van categorie stap 3 en hoger geplaatst naar de B-categorie (tot en met 13 jaar). In de eerste 5 partijen scoorde Robin maar liefst 80 procent. Daarna werd het hem allemaal iets te machtig. Hij scoorde uiteindelijk in de middenmoot met 5 uit 9 de 7e plaats. Met Merijn Machielse ging het niet zo best. Na twee winstpartijen kwam hij in een enorme dip terecht. Het lukt hem niet daar nog uit te komen. Uiteindelijk was met 4½ uit 9 de 10e plaats zijn deel. Volgende keer beter Merijn! In de C-categorie (tot en met 10 jaar) slechts 1 pionneke. Robin van Trijp (8 jaar) moest de eer van SV De Pion hoog houden. En ik mag naar alle eerlijkheid zeggen: dat heeft hij tot genoegen meer dan fantastisch gedaan. Met een 100 procent score van 9 uit 9 behaalde hij de 1e plaats. Hij toverde prachtige dingen uit de hoge hoed. Tjonge, wat hebben we weer kunnen genieten. Proficiat Robin en geniet van je mooie beker!

Start Jeugd Grand Prix. Via deze website kunnen jeugdschakers zich aanmelden voor deelname aan de Grand Prix toernooien voor dit seizoen. De 1e Grand Prix is op 05 november 2006 (aanstaande zondag) op het JTC in Roosendaal. Deze toernooireeks is bedoeld voor beginnende schakers die hiermee, dicht bij huis, toernooi-ervaring kunnen opdoen. Schaakles volgen is 1, meedoen aan schaaktoernooien is 2. Maar ook de gevorderden kunnen hieraan deelnemen. Die zullen in aparte groepen schaken. Tot zondag!

Geef een reactie