Oliebollentoernooi prooi voor Pim Eerens

De Pion heeft dit jaar tijdens het Oliebollentoernooi in Souburg flink huisgehouden. Met een recordopkomst van 73 deelnemers was het toernooi volledig uitverkocht. Met 12 spelers waren we goed vertegenwoordigd: Marc Dogge, Pim Eerens, Erik van Elven, Marcel Huijser, Peter Huijser, Paul Kuijpers, Eric van Loon, Rogier van Loon, Marc Naalden, Carlo Rens, Mark Smits en Henk Wennekes waren om 20.00 uur aanwezig om er weer een gezellig avondje te beleven.

In het zevenrondig Zwitsers toernooi wist Pim Eerens met een score van 6,5 uit 7 het toernooi te winnen. Mark Smits en Paul Kuijpers werden respectievelijk tweede en derde met beiden een score van 6 uit 7!

Paul stond na zes rondes nog met een 100% score bovenaan, maar toen bleek maar weer dat schaken met in je achterhoofd “remise is genoeg” geen pretje is: Paul miste de winnende voortzetting en verloor van Pim. In de eindstand staan alle Pionezen in het “linker rijtje”: een prima prestatie!

Het Zeeuws Kampioenschap 1-minutenschaak (met 1 minuut per persoon per partij!!!) ging dit jaar aan de neus van De Pion voorbij: Mark Smits en René Tiggelman bleken in de voorrondes ongenaakbaar en hun onderlinge strijd werd ongelooflijk spannend: in een wreed tempo werd de opening opgezet, waarna Smits vaker in het middenspel sterker was, maar in het eindspel toonde René zich de betere. Een best-of-9 werd een best-of-15 geloof ik, maar toen mocht René zich toch als winnaar laten uitroepen.

Het toernooi was weer optimaal georganiseerd en het was weer een perfecte voorbereiding voor Oudjaarsavond. Eens kijken of we volgend jaar “de dubbel” weer kunnen pakken…

De Souburgers hebben al flink wat foto’s online gezet: zo krijg je een goede indruk van het toernooi!

Geef een reactie