NK schoolschaken

Op zaterdag 24 mei hadden vier teams met Pionezen zich geplaatst (dan wel een vrijplaats gekregen) voor de voorronde’s van het Nederlands Kampioenschap schoolschaken.

Dit waren in bovenbouw van het voortgezet onderwijs: Markland College, het team van Benny Onrust, Jasper Onrust, Frank Lambregts & Cees Lambregts en SG Tongerlo, het team van Stefan Colijn, Erik-Jan Colijn, Sander le Sage en Martijn Verbeek. In de onderbouw plaatste zich het KSE uit Etten Leur met de spelers: Jordy Schouten, Sjoerd Braadbaart, Paul Scheepens en Lars Lucassen. Ten slotte had de Lavoor zich ook nog geplaatst voor het basisonderwijs met: Robin Verbeek, Noud Riemens, Koen Riemens en Levi Shearlaw.

Het Markland werd 2e in de voorrondegroep C en plaatsten zich dus voor de halve finale van de bovenbouw. Ook SG Tongerlo plaatste zich door groepswinnaar te worden van voorrondegroep D. In de onderbouw werd het KSE netjes 2e en dus ook deze school heeft een plaats verovert in de Halve Finale. Ook stelde de Lavoor zichzelf veilig voor deelname aan de halve finale door overtuigend 2e te worden.

De resultaten spreken voor zich. Alle teams met pionezen erin zijn door naar de volgende ronde van het NK schoolschaak. Tot 31 mei!

Geef een reactie