NK schoolschaak

Het Gertrudiscollege heeft in de eerste ronde van de halve finale op het NK schoolschaak 2-2 gelijk gespeeld tegen het Leids Stedelijk Gymnasium.

De tweede ronde werd pijnlijk met 0,5 – 3,5 verloren. We hebben in de laatste ronde een 4-0 overwinning nodig willen we kans blijven maken.

Dat is dus ruim niet gelukt. Achteraf kunnen we constateren dat ook 4-0 in de laatste ronde niet meer genoeg was geweest. Wat rest is de constatering dat de beste wel door zijn naar de finale volgende week.

Geef een reactie

Op de mooie 26 mei 2007 verlieten 2 bovenbouw-teams(Gertudis en Markland), 1 onderbouwteam(Gertrudis) en een Basisschoolteam(Lindenlommer) met spelers van S.V. De Pion de thuisbasis en reisden af naar het Gelderse Nijmegen. Het doel was hier om de voorronde te overleven en door te gaan naar de volgende ronde en daarna zich te plaatsen voor de finale-poul.

Het Gertrudiscollege verloor de 1e ronde met 1½-2½ en won de 2e ronde met 3½-½. Met winst op het Stedelijk Gymnasium uit Leiden zou de plaats voor de volgende ronde veiliggesteld moeten worden. Dit is uiteindelijk niet gelukt. De wedstrijd werd met 4-0 verloren.
Het Marklandcollege verloor de 1e ronde met 1-3 en speelde de 2e ronde gelijk met 2-2. Winst in de laatste ronde met 2½-1½ mede door een niet bezet bord 1 van OG Venlo eo bleek voldoende voor plaatsing voor de tweede ronde.
Het onderbouwteam van het Gertrudis won de 1e ronde met 3-1, en verloor de 2e met 1-3. Door ook de laatste ronde met 3-1 te winnen, werd ook een plaats in de tweede ronde verdient.
De Lindelommer (basisonderwijs) won de eerste ronde met 2,5 – 1,5. De 2e ronde werd verloren met 1-3 , de 3e ronde gewonnen met 2,5 – 1,5 en de 4e ronde werd verloren met 1-3. Doordat de laatste ronde 2-2 werd moesten de bordpunten de beslissing brengen. Met 1½ bordpunt minder dan de koningin Emmaschool werd de tweede ronde niet gehaald.