NK Schaakvoetbal

Vandaag hebben Paul Kuijpers en Ton vd Werf meegedaan aan het NK Schaakvoetbal in Utrecht. Het team welliswaar de naam de Pion droeg bestond verder uit externen.

Paul en Ton hebben van zich laten horen middels respectievelijk 4 en 3 doelpunten en hadden daarmee een redelijk aandeel in de uiteindelijk 13e plaats (van de 20 teams).

Op schaakgebied waren er slechts spaarzaam lichtpuntjes voor Pionleden. Paul wisselde sterk spel (remise tegen Marc Erwich en winst op Arjan vd Leij) af met knullige fouten (stikmat in straalgewonnen stelling). Ton had qua schaken zijn dag niet echt.

Domper op de stemming was het ongeluk van 1e bord speler Raymond die tijdens de 2e wedstrijd een gebroken jukbeen opliep. Toch bleek de teamspirit niet gebroken en na 4e geeindigd te zijn in de poule wonnen we de 2 matches tegen de andere nummers 4 (waarvan de laatste op penalties beslist werd, Paul en Ton waren beiden doeltreffend). Een aardbeientaart was ons deel waarna wij ons door weer en wind naar het Brabantse konden begeven.

Geef een reactie