NK Dieren

’s maandags was het voor Ton van der Werf de aanvang van het zesrondige toernooi in Dieren. De eerste ronde mocht hij tegen Bart van Strien (1722). Het voordeel dat hij uit de opening behaalde na 1. e4 d6 2. d4 Pf6 3. Pc3 e5 4. dxe4 dxe4 5. Dxe8+ werd na lang doorspelen toch gewonnen. Gehele partij stonden de stukken van wit veel actiever en de pionnenstructuur van zwart was ook niet om over naar huis te schrijven, dus een logische winst.
De avond werd ingeluid met de kookkunsten van chef-kok Herman. Je zou er zo een kookprogramma van maken… De heerlijke macaroni die wij voorschotelt kregen, was wel aan ons besteed. Na de maaltijd werd er nog een potje gevoetbald door de hele camping en door sommigen werden de acties van Ronaldo ten tonele gebracht (die van het laatste WK wel te verstaan).

De haan kraaide de frisse dinsdagochtend in (eigenlijk was het een hond, maar voor de beeldvorming is dat natuurlijk weer iets minder). Voor de gebroeders Colijn was het de eerste werkdag dat ze aan de bak moesten. Na een stevig ontbijt, waarbij we een lekker gebakken eitje van Erik-Jan kregen, konden we aan de partijen beginnen.
Stefan Colijn en Erik-Jan Colijn hadden op papier een relatief eenvoudige tegenstand, Ton daarentegen moest tegen de nummer één van de plaatsingslijst; Jimmy van Zutphen (2173). In de opening speelde Ton het onnauwkeurig en offerde daarom een pion om nog enigszins een stelling over te houden, maar na nog wat aanklooien moest hij zich berusten met de verloren stelling en tevens partij.
Erik-Jan kwam eveneens slecht uit de opening, maar klaarblijkelijk kan je op dat niveau wat meer permitteren dan tegen Jimmy van Zutphen. Eerst won Erik-Jan een kwaliteit door goed combinatiespel en daarna nog een vol stuk, waarna de volle toren voorsprong ook omgezet werd in de uiteindelijke zege.
De partij van Stefan Colijn ging redelijk gelijk op tegen Marcel Kraaijkamp (1880), maar Stefan had over het algemeen de partij in handen en maar kleine kansjes voor zijn tegenstander. Uiteindelijk won Stefan in iets betere stelling plotseling een toren en was de winst een feit.
Het avondeten bestond uit ballen gehakt uit blik, maar smaakten bijzonder lekker en ook de bijbehorende groente (witte bonen in tomaten saus, paprika, doperwten, wortels, uien, tomaten en buitenlandse sla) gingen bijna helemaal op.

De woensdag was zoals Frans al schreef een totale off-day.

Stefan won vandaag in zes zetten een stuk en daardoor gaf zijn tegenstander op. Erik-Jan speelde beter dan zijn tegenstander won ook. Ton van der Werf wist na een goede opening een pion te verprutsen en verloren komen te staan, maar na wat schwindel-werk wist hij toch een mooi eindspel in winst om te zetten.

Geef een reactie