Middelburg – De Pion I 3,5-4,5 Vrouwe Fortuna lacht ons toe, de staart zwiept hard

De wedstrijd in Middelburg is in een zege geëindigd, ook al zag het er daar bepaaldelijk niet naar uit gedurende de wedstrijd.
Bij een stand van 3,5-3,5 wist Bert op even onverwachte als uiteindelijk fraaie wijze een verloren staand toreneindspel te winnen.Zie de website van Middelburg waar dit leed met diagram en al aan den volke wordt getoond.
In bordvolgorde gebeurde het volgende:
Ludo kreeg op bord 1 IGM Ikonnikov te bestrijden. Hij deed dat vol verve, ging gewoon op de zwarte koning af en leek zelfs te gaan winnen. Toen hij een pluspion had, bood Ludo remise aan wat Ikonnikov schielijk accepteerde. Bij analyse bleek dat Ludo goede winstkansen had, maar ach…..
Charles speelde op bord 2 tegen René Tiggelman; hij blunderde in tijdnood in min of meer gelijke stelling twee pionnen weg en verloor vervolgens kansloos.
Marc Dogge won gedegen van Sven Stange in een eindspel met toren en ongelijke lopers waarin Marc groot overwicht had. Op vier werd Robert geveegd door Willem-Jan Pannekoek; een dubieuze kwaliteitswinst van Robert werd hardhandig afgestraft. Pim had zijn dag niet; na luttele zetten stond hij met wit al verloren tegen Johan de Wolf en werd geruisloos opgebracht.
Peter Kuijpers speelde een heel vreemde partij tegen Tycho Burgerhoff, waarin hij na de opening vier (!) lichte stukken had tegen dame en vijf pionnen. Een vreemdere materiaalverhouding is nauwelijks denkbaar. Niettemin won Peter soepel omdat zijn tegenstander naar zijn zeggen alleen nog maar planloze zetten deed.
Zoals al gezegd won Bert van Henrik Porte. Onze invaller Rogier van Loon moest van de TL gezien de stand van de wedstrijd op dat moment in remisestelling doorspelen tegen Bert Henderikse en won vervolgens gewoon.
Kortom, het zat vandaag het team niet tegen.

Geef een reactie