Meesterklasse jeugd begonnen

Vandaag zijn de eerste twee ronden gespeeld van de Meesterklasse van de landelijke jeugdcompetitie. Ons viertal heeft na een valse start een alleszins redelijke dag achter de rug.
De eerste ronde bracht ons tegen De Schaakmaat, gezien de ratinggemiddeldes meteen een vierpuntenwedstrijd. Helaas kwamen de matchpunten in Apeldoorn terecht, maar niet terecht!
Jos Kuijpers verloor als eerste na een weer uiterst moeizame opening met wit. Vervolgens won Marloes Peeters vanuit zeer matige stelling met een torenoffer dat door Fritz genadeloos wordt afgeserveerd. Haar tegenstander Roel Donker kon de complicaties niet doorgronden en ging ten onder.
Wouter de Koning speelde tegen Jeffrey van Renswoude een goede partij die lang in evenwicht was. In opkomende tijdnood ging het echter mis.
En dan hét drama van de dag! Stefan Colijn speelde de sterke Stefan Kuipers op prima wijze naar de afgrond. Bij het laatste duwtje gaf Stefan een stuk weg terwijl hij een kwaliteit voor het oprapen had. Stefan Kuipers was in gierende tijdnood en kon zijn stukken niet bij elkaar houden. Maar het ongelooflijke gebeurde: Stefan Colijn laat met zelf nog twee minuten bedenktijd een helpmat in één toe, terwijl zijn tegenstander nog 5 luttele seconden had.
Dat was dus 1-3 i.p.v. 2 ½ – 1 ½ .
Als beloning voor deze valse start mochten we vervolgens tegen het redelijk sterke Zukertort 2. De onzen herstelden zich op voortreffelijke wijze!
Stefan won op bord 1 tegen Tjerk van Blokland vanuit lastige stelling met een eenvoudige tactische grap een kwaliteit waarna des tegenstanders stelling snel instortte.
Marloes op 2 speelde tegen Florian Jacobs in het Siciliaans op de tweede zet a3 (geleerd van Peter?), en kwam na veel moeilijk te begrijpen zetten in een dame-eindspel met pluspion, dat remise bleek.
Jos speelde op 3 met zwart in het Frans alweer snel een TN (voor degenen die dat niet weten: dat is een Theoretische Neuerung), verloor een onbelangrijke pion en kwam in een paardeindspel nog behoorlijk in het voordeel. Zijn tegenstander Lody Kuling kon het remise keepen. En Wouter tenslotte speelde een prima partij tegen Darrell Kho, die hij langzaam maar zeer gedegen van het bord duwde.
En ziedaar, een 3-1 overwinning is ons deel!
We liggen op schema voor handhaving. Ga zo door!

Geef een reactie