Meesterklasse C

Het C-team van De Pion met Erik-Jan Colijn, Cees IJzermans, Ivo Kok en Jasper Onrust (in bordvolgorde) heeft op 30 september 2006 voor de eerste maal in de historie van SV De Pion in de Jeugdclubcompetitie van de KNSB (Meesterklasse C) met wisselend succes haar opwachting gemaakt.

In de eerste ronde moest het opgenomen worden tegen SV Messemaker 1847 uit Gouda die met een gemiddelde teamrating van 1689 één van de titelfavorieten is. Jasper (1394) speelde tegen Lucas Gortemaker (1629). Hij liet zich op het eind van het middenspel insluiten. Na het oplopen van materiaalachterstand bleef er onvoldoende materiaal over om in het eindspel iets te kunnen betekenen. Er restte slechts opgave. Erik-Jan (1639) die hopeloos verloren stond tegen Henk-Jan Evengroen (1893) profiteerde optimaal van een blunder van zijn tegenstander die hem vervolgens sportief de hand reikte. Cees (1518) speelde tegen Naomi Snikkers (1721). In het eindspel maakt hij vervolgens een kapitale fout, door het matbeeld niet tijdig te herkennen en moet opgeven. Ivo (1522) wint met behoorlijke materiaalvoorsprong tegen Mario Terlouw (1617). Van zijn spel valt werkelijk niets af te dingen. Uitslag: 2-2! Voorwaar een knappe prestatie. In de tweede ronde een echt Brabantse onderonsje tegen SV D4 uit Oosterhout. De Pion presteerde ver onder de maat en verloor uiteindelijk met 2½ – 1½ (Cees remise tegen Arnoud Weterings en Ivo winst tegen Sebastian Arts).

Ondanks de 100 procent score van Ivo op bord 3 maakt deze eerste speeldag in de Meesterklasse C meteen duidelijk dat we er als team bij lange na nog niet zijn. Nog veel werk voor de boeg dus!

Geef een reactie