Meesterklasse A

Vandaag was de derde, en daarmee een na laatste, speeldag van de Meesterklasse A. Door enkele afmeldingen, had het team een andere opstelling dan normaal. Alik, Jordy en Joris speelden, maar ook invaller Mick Dielissen, die een prima prestatie neerzette. Klik op lees meer voor de rest van het verslag.

De eerste wedstrijd van vandaag zou lastig worden. Er werd namelijk tegen STB gespeeld, bestaande uit Stefan Beukema (2294), Joris Gerlagh (2243), Max Warmerdam (2200) en Erwin Kalle (1745). Joris was niet helemaal fit en speelde de opening tegen Max niet helemaal goed. Na een afruil van een paard, bleef het andere paard aangevallen staan en ging vervolgens naar een veld waar hij geen kant meer op kon. Joris verloor een stuk en dat was toch net iets te veel. Op het tweede bord kwam Jordy wel goed te staan tegen Joris Gerlagh, maar hij mistte in een variant een aftrekaanval, waardoor hij een kwaliteit moest weggeven. En ook dit was te veel tegen zo’n tegenstander. Alik was ondertussen tegen Stefan bezig waarbij allebei een open koningsvleugel hadden, Stefan begon pionnetjes naar voren te doen op de damesvleugel en daar vergat Alik dat een pion niet hoeft te slaan, waardoor Stefan zijn pion naar c7 kon spelen met promotie tot gevolg. Mick speelde tegen Erwin, die ervoor koos om ook zijn pionnen op de damesvleugel naar voren te bewegen. Mick kon lang stand houden, maar uiteindelijk wist Erwin enkele vrijpionnen te maken. Het verdedigen tegen die vrijpionnen was onbegonnen werk en zo werd er met 4-0 verloren. Maar er was wel geknokt voor wat het waard was en het werd niet zo maar weggegeven.

In de tweede wedstrijd werd er tegen Charlois/Europoort gespeeld. Bij dit team spelen Robin Lecomte (2178), Angelique Osinga (1897), Wang Yang (1751) en Lola den Dunnen (1719). De wedstrijd op het eerste bord, was in de Meesterklasse voor de senioren precies een week geleden in remise geëindigd. Alik vertelde na 25 zetten dat het allemaal theorie was en niet veel later werd na zettenherhaling remise overeengekomen. Jordy speelde vrij en dat betaalde zich uit. Hij wist handig een kwaliteit te winnen door een röntgenaanval en vervolgens tikte hij het beheerst uit. En zo leek het erop dat er een overwinning aan zat te komen. Mick was weer met een prima partij bezig, hoewel het er lang gevaarlijk uit zag, wist hij een aanval richting zijn koning te verdedigen. Nadat Lola een remiseaanbod weigerde, kwam Mick wat beter te staan maar mistte de winst waarna Lola met eeuwig schaak alsnog remise kon krijgen. Desalniettemin, uitstekend gespeeld Mick! Alleen Joris was nog bezig en het stond dus 2-1 in ons voordeel. Een remise was voldoende voor de matchpunten. Joris begon zich wat beter te voelen nadat hij een pionnetje had gewonnen, maar kwam weer onder tijdsdruk. Toen Joris een remiseaanbod kreeg, twijfelde hij dan ook geen moment. Ondanks zijn prima stelling, koos hij voor het teambelang en zorgde er zo voor dat de twee matchpunten binnen waren. 

Kijk voor de stand op de site van de KNSB.

Geef een reactie