Meesterklasse A

Zaterdag 29 november was de laatste speeldag van de Jeugdclubcompetitie. Er stonden nog twee rondes op het programma. Voor die twee rondes gingen Alik, Koen, Mick en Anthony de strijd aan. Klik op lees meer voor de rest van het verslag.

In de eerste ronde van de dag speelden we tegen Minerva, bestaande uit Yorick Postema (1793), Lisanne Waardenburg (1666), Lars van Schooten (1386) en Yannic Husers (1512). Als eerste was onze bord vier-speler klaar, Anthony. Hij had een pion verloren, maar bleef daarna goed spelen. Op een remiseaanbod van zijn tegenstander mocht dan ook ingaan. Alik stond op dat moment behoorlijk aanvallend en ook Koen stond wel redelijk. Mick speelde op bord drie een goede partij, maar helaas verloor hij een stuk door een aftrekaanval. Zijn tegenstander maakte het vervolgens goed af. Alik wist toen de stelling van zijn tegenstander binnen te komen en al snel stond het weer gelijk. Koen had ondertussen een pion op d6 gekregen met wit, maar verloor die. Hij wist op een handige manier een pion op b6 te krijgen, maar zijn tegenstandster wist die af te stoppen en in tijdnood bood Koen remise aan. Ook dit remiseaanbod werd geaccepteerd. Eindstand: 2-2. Na de zevende ronde stonden we op plek 10. Blijven we in de top-tien?

Helaas werden we ingedeeld tegen De Toren Arnhem. Dat team bestond uit FM Thomas Beerdsen (2325), Noud Lentjes (2100), Jorick Laan(1823) en Raimond Vastenhout (1719). Een sterk team dus, en dat zagen we uiteindelijk ook terug in de uitslag. Koen leek een leuke stelling te hebben, maar liet uiteindelijk een dubbele aanval door een paard op toren en dame toe. Noud had ondertussen ook de controle over de d-lijn, waardoor Koen nauwelijks iets kon doen met zijn dame.
Mick liet een loper insluiten, bleef daarna nog lang vechten maar opnieuw was zijn tegenstander nog een maatje te groot. Maar toch uitstekend gevochten. Anthony verloor een toren op a8, door een dubbele aanval van een paard. De vraag was natuurlijk, zou het paard weg kunnen komen? Het antwoord werd uiteindelijk ja, en met een volle toren achter werd het lastig. Alik was in een lastige stelling gekomen tegen Thomas. Hij probeerde met zijn e- en d-pion naar de overkant te lopen, maar ondertussen deed Thomas dat met zijn a-pion. Wie was er eerder? Thomas wist de pionnen van Alik tegen te houden, en zijn eigen pion te blijven beschermen. Eindstand: 4-0 verloren.

Spijtig genoeg staan we net buiten de top-10, met evenveel matchpunten maar een aantal bordpunten minder dan de nummer 10 is het team van de Pion, 11 van heel Nederland. Alsnog een uitstekende prestatie uiteraard!

Kijk voor meer informatie en de complete stand hier.

Geef een reactie