Loek de Heide

De jeugd van SV De Pion, met twaalf Pionnekes aanwezig, komt het eerste schaaktoernooi in 2006 met drie eerste plaatsen, een tweede en een derde plaats superieur uit de startblokken. Op dinsdag 3 januari 2006 werd in Waalwijk het 2e Loek de Heide Toernooi gehouden. Loek de Heide heeft vijfentwintig jaar lang de jeugdafdeling van SV Waalwijk geleid. Als waardering voor zijn inzet voor de jeugd van SV Waalwijk heeft dit schaaktoernooi zijn naam gekregen. Bijzonder aan dit toernooi is de indeling in categorieën krachtens het meest recent behaalde diploma uit de stappenmethode van Rob Brunia en Cor van Wijgerden. Dit impliceert dat er nu ook een categorie is voor kinderen die het diploma voor stap 1 (hierna verder te noemen: stap 0) nog niet in hun bezit hebben.

Aanwezige Pionnekes: Robin Verbeek, Erik-Jan Colijn, Robin van Trijp, Frank Lambregts, Anthony Snijders, Jasper Onrust, Joris kok, Cees IJzermans, Mathijs Verbeek, Ivo Kok, Nicky van Peer en Martijn Verbeek. Vanwege autopech heeft uw verslaggever helaas ruim driekwart van het toernooi moeten missen. Hierdoor komt er van een verslag met allerlei smeuïge wetenswaardigheden en inhoudelijke details niets terecht. Om die reden beperk ik me voor nu slechts tot een opsomming van de prijswinnaars.

In stap 0 voor Anthony Snijders een keurige derde plaats met 5 uit 7. In stap 1 een tweede plaats voor Joris Kok met 5½ uit 7 en een eerste plaats voor Martijn Verbeek met 6 uit 7. In stap 2 werd Ivo Kok onbetwist eerste met 6½ uit 7. In stap 3 met 1½ punt voorsprong op nummer twee een eerste plaats voor Cees IJzermans met 6 uit 7. In stap 4+ jammer genoeg geen prijswinnaars. Deze fantastische start van 2006 smaakt naar veeeeeeel meer!!

Geef een reactie