Lexi Bogers

Lexi Bogers 3e op NK Rapid

Afgelopen weekend werd het Open Nederlands Kampioenschap rapid gespeeld in Helmond. Op de zaterdag speelden de senioren en op de zondag de jeugd. Bij de senioren werd er in één grote groep gespeeld en er waren maar liefst 177 deelnemers met veel titelhouders, vier GM’s bijvoorbeeld. Er waren vier winnaars met 7½ uit 9. King Loek (Loek van Wely) was in de eindstand uiteindelijk de beste op tiebreak. De andere drie spelers die op de eerste plaats eindigden waren GM Alexandre Dgebuadze, FM Luuk Baselmans en GM Benjamin Bok. Het prijzengeld werd gedeeld, ze hadden maar liefst 650 euro per persoon voor een dagje schaken. Bij de senioren waren er geen deelnemers van De Pion, maar in de organisatie zaten o.a. Ad Bruijns, Erik van Elven en Patrick Heijnen van De Pion. Bij de vrouwen waren er drie vrouwen met 6½ uit 9. IM Eline Roebers won op tiebreak. Zij is de nummer elf van de wereld in haar categorie. De andere twee winnaressen waren FM Machteld van Foreest en WFM Katharina Ricken. Katharina heeft de Duitse nationaliteit maar voor de FIDE speelt ze voor Nederland. De drie dames wonnen 300 euro per persoon.

Het kampioenschap van de jeugd werd op zondag gespeeld en daar deden twee spelers van onze jeugd mee. Bij de allerkleinsten speelde Jona Dekkers mee. Jona won twee potjes en pikte nog een puntje van een bye mee. In de categorie geboren 2013 werd Lexi Bogers derde van de meisjes. Er deden maar drie meisjes mee in deze categorie maar Lexi deed in ieder geval WEL mee en werd zodoende voor de tweede keer derde van Nederland. Ad maakte een mooie foto van haar. Jona en Lexi zijn lid van BSV (Bergen op Zoom) maar ze volgen ook bij De Pion schaakles en spelen in de competitie bij onze jeugd.

Op de foto links Lexi met de mooie beker. Gefeliciteerd Lexi! Ad Bruiijns heeft foto’s gemaakt op zaterdag bij de senioren en op zondag bij de jeugd.

Geef een reactie