Let’s Play Chess!!

Het persoonlijk kampioenschap (PK) van de NBSB wordt voor de derde keer in successie in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2011 georganiseerd door SV De Pion op het Jan Tinbergen College (JTC) aan de Bovendonk 1 te (4707 ZH) Roosendaal. De inschrijving is geopend.

Regerend kampioen van Noord-Brabant GM Erik van den Doel (2557) evenals FM Jasper Broekmeulen (2374) en FM Stefan Docx (2353) hebben inmiddels hun deelname toegezegd. Uiteraard rekent het organiserend comité op een flink aantal aanmeldingen vanuit De Pion. U kunt zich aanmelden op www.pknbsb.org.

Geef een reactie

Let’s Play Chess!!

Op zaterdag 26 februari 2011 bestaat SC Terneuzen maar liefst 100 jaar en dat betekent natuurlijk een feestje. Een feestje waarvoor ook De Pion is uitgenodigd. De kern van dit feest betreft een toernooi waarin teams uit Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen (HWP), Zeeland (Souburg) en West-Brabant (De Pion) het tegen elkaar opnemen.

Dit schaakfestijn wordt gehouden in het Churchillhotel in Terneuzen. De aanvang is om 11.00 uur. Tussen de middag worden broodjes en soep geserveerd.

De teams bestaan uit 15 spelers, waarvan vijf spelers met een rating >2000, vijf spelers met een rating >1700 en <2000 en vijf spelers met een rating <1700 . Er wordt een halve competitie gespeeld. Bedenktijd: 40 minuten pppp. Je kunt je hier aanmelden. Voor vervoer wordt gezorgd!

Geef een reactie

Geef een reactie

Let’s play chess!

Burgers, Boeren en Buitenlui! Komt dat zien, komt dat zien! Vanavond speelt de jeugd van SV De Pion een alternatief schaakevent. We gaan namelijk teamschaken. Bij het teamschaken, waarbij elk team uit vier spelers bestaat, worden de teams evenwichtig samengesteld. Het tempo bedraagt: 10 minuten per persoon per partij. Uiteraard zijn er ook dit keer weer (kleine) prijzen te verdienen. Aanvang: 19.00 uur op het Jan Tinbergen College aan de Bovendonk. Aanwezig in verband met de samenstelling van de teams: 18.50 uur. Toeschouwers (ouders en senioren) zijn uiteraard van harte welkom. Komt dat zien!

Geef een reactie