KNSB rating app beschikbaar

Vanaf nu is er een rating app beschikbaar die je op je smartphone of tablet kunt installeren. Heel handig. De app geeft een up-to-date overzicht van alle schakers die aangesloten zijn bij de KNSB. Hun rating en gespeelde partijen kunnen worden opgevraagd.
Je ziet je eigen rating en het ratingverloop en in welke wedstrijden je punten erbij hebt gekregen of hebt verloren. Je kunt dat ook van anderen zien. Ook heb je met de app altijd je lidnummer bij de hand. Handig als je bij het aanmelden voor een toernooi je lidnummer of KNSB-rating moet doorgeven.
Je krijgt een KNSB rating als je zes verwerkte partijen hebt. Een partij wordt verwerkt als je tegen een speler met een KNSB rating speelt en de partij doorgegeven is aan de ratingcommissaris. Voorwaarde is wel dat je minimaal een halfje hebt gescoord in die zes partijen. Hetzelfde geldt voor jeugdspelers. Zodra je zes partijen hebt gespeeld tegen iemand met een jeugdrating krijg je zelf ook een rating. Als je als volwassene tegen een jeugdspeler speelt die alleen maar een jeugdrating heeft, telt die partij niet voor de rating van de volwassene. Alle partijen die voor de FIDE tellen, tellen ook voor de KNSB rating. Dus als je in het buitenland een toernooi speelt dat meetelt voor de FIDE rating, dan wordt dat ook verwerkt voor de KNSB rating. Meer informatie over rating kun je vinden op www.schaakbond.nl.

Ambisoft

De app is speciaal voor de KNSB ontwikkeld en wordt gratis aangeboden door Rob Vermeulen (link gaat naar LinkedIn) als vriendendienst en omdat hij het schaken een warm hart toedraagt. Rob heeft een gespecialiseerd bedrijf, Ambisoft. Je kunt de app in de app store vinden door te zoeken op ´KNSB Rating Viewer´.

Geef een reactie