Klassebehoud De Pion 4

Het 4e team is erin geslaagd om tegen de ernstig verzwakte kampioen BSV 2 (proficiat!) als enige team te winnen en wel met 5 – 3. Mede door de andere resultaten hebben we uiteindelijk nog 3 teams onder ons weten te houden. Helaas heeft RSG nog een puntje meer weten te scoren. We zijn er uiteindelijk met geluk in gebleven, maar ik durf toch wel te stellen dat we deze competitie de wind niet hebben mee gehad. Maar, dat is ook wel eens anders geweest. Ikzelf bijvoorbeeld heb best een paar aardige partijtjes gespeeld, maar kom uiteindelijk toch uit op een schamel halfje uit 5. Leuke anekdote uit de laatste ronde tegen BSV. Mijn Baskische tegenstander had 6 uit 6, wat ik niet wist en zowaar kom ik goed te staan tegen hem. Gezien de stand en de situatie op de andere borden bood ik remise aan, hetgeen mijn tegenstander aan nam. Naderhand komt hij naar me toe en zegt “dit is m’n eerste halfje. Ik vergat te zeggen ook mijn eerste halfje.

Van de overige partijen heb ik nog wel iets mee gekregen. Veel commotie bij het eerste bord, waar Jan van Oosterhout zijn jeugdige tegenstander volledig van het bord afzette. Deze jongeman moest van paps doorspelen, met een berg hout achter en totaal geen stelling, tot hij mat stond. Pedagogisch hoogstandje. Op bord 2 zat Henk een puike partij te spelen tegen de sympathieke Olivier de Hert en wist de stand in evenwicht te houden tegen zijn sterke tegenstander. Op 4 werd Bas verrast door een offer van zijn tegenstander en werd er afgemept. Het offer kwam uit het niets zei Bas. Op 5 behaalde Frans een gemakkelijke overwinning op een invaller. Van deze partij heb ik niet zoveel gezien. Het ging ook snel. Op 6 kwam Ad van de Brand in een eindspel terecht met 5 tegen 6 pionnen. Gezien Ad zijn goede eindspeltechniek hadden we hier ook nog hoop op een ½ punt, maar zoals Ad toegaf tikte zijn tegenstander het vakkundig uit. Op 7 speelde Frank Lambregts, die zo vriendelijk was om bij ons in te vallen. Frank kwam een stuk voor tegen zijn eveneens zeer jeugdige tegenstander en maakte het bekwaam af. Zo zijn we beland bij het 8e bord waar onze wedstrijdleider akte de presence (of precense?) gaf. Eerlijk gezegd had ik het halfje alweer geteld, maar zowaar zijn jeugdige tegenstander vergaloppeerde zich en Jan won.

Rest mij nog de hoop uit te spreken dat we het team bij elkaar houden en het volgend seizoen iets beter te doen en de spanning er niet zo lang in te laten zitten.

  BSV 2 1615 De Pion 4 1608 3 5
1. Richard Goedegebuur 1475 Jan van Oosterhout 1728 0 1
2. Oliver de Hert 1831 Henk Alberts 1593 ½ ½
3. Enrique Vilarnau NC Hans Ravestein 1638 ½ ½
4. Edwin van Dongen 1759 Bas Robben 1602 1 0
5. Mario Nuiten 1341 Frans Peeters 1667 0 1
6. Bas van de Putte 1670 Ad van den Brand 1713 1 0
7. Erwin Kalle NC Frank Lambregts 1315 0 1
8. Michel Goedegebuur NC Jan Rijkse 1607 0 1

Geef een reactie