Introductie nieuw besturingssysteem 2e team nog geen groot succes

Na decenia van ontwikkeling was het lange wachten voorbij… de introductie van het nieuwe besturingssysteem voor de Mannêh van het Tweede was een feit. Nu hoor ik u al denken: ‘maar de mannêh laten zich toch niet sturen?’. Inderdaad! Maar het ging natuurlijk niet zomaar om een besturingssysteem maar om het nieuwe, hypermoderne Raamkozijn ADF Vista! Nu hoor ik u wederom denken: ‘ohhhh, Raamkozijn ADF Vista…’, INDERDAAD, Raamkozijn ADF Vista! Sneller, mooier, duidleijker, beter, veiliger, etc. en nog meer! De doelstelling was duidelijk, binnen één match een marktaandeel van 100% bereiken. Het eerste slachtoffer van dit glorieuze nieuwe Ab systeem was SK Souburg 1.

Degene die de openingsspeech hield was blijkbaar niet op de hoogte van de introductie van het nieuwe besturingssysteem want er werd als volgt gesproken: ‘De match tussen Pion 2 en Souburg is in 7 woorden te omschrijven: altijd gezellig, altijd spannend en vier – vier’. Niets was minder waar! Als volgt geschiedde (niet in chronologische volgorde):

Op het eerste bord zag het er bij Paul (spelende tegen Robin Bosters aka de Muur) al snel uit zoals in het vooruitzicht gesteld was… Snel, mooi, veilig, foshizzle! Juist toen het duidelijker leek te worden dook een onbekende program error op. Vol bewondering keek men naar de schitterende error, zoveel mooier dan eerst! MAT! 0-1 voor Souburg.

Rogier had op 2, twee wat een schitterend nummer!, aanvankelijk wat problemen met het upgraden van Raamkozijn XP naar Raamkozijn ADF Vista tegen Jeroen Hekhuis. Het zag er sowieso niet mooi uit en schitterend was het al helemaal niet. Deze problemen bleken echter van tijdelijke aard. Nadat alle upgrades geïnstalleerd waren zag het er toch wel schoon uit. Rogier won, zoals echte Mannêh dat doen. 1-1 voor de Mannêh! Na afloop kreeg ondergekriebelde nog één of ander vodje in zijn handen gedrukt… Voor het verslag, aldus Rogier.. Dacht het niet!

Toen was daar Carlo. Carlo tegen Westerweele. Het ging een beetje naar links, een beetje naar rechts, een beetje naar voren en weer naar achter. Echter bleek dat zelfs zonder de aanwezigheid van de Grote Ab het voor Carlo mogelijk was het punt uit het vuur te slepen. Sneller, beter, veiliger, etc. 2-1 voor de Mannêh!

Op 4 speelde onze wijze en vrijwel almachtige TL tegen Koos Zomers. Achteraf werd er gesproken over een dame-offer. Het zal wel, ondergetekende heeft het vermoeden dat beide heren de handleiding voor de installatie niet begrepen. Het was gewoon een slappe remise! 2.5-1,5 voor ons.

Tedjes had met de upgrades niks te maken, Tedjes had namelijk gewoon zijn oude vertrouwde macintosh! Wat nou besturingssysteem? Tegen Gatenkaas voor gevorderden 1.0 kan niks op, behalve Collin Boelhouwer natuurlijk want het werd remise. 3-2

< Op bord 6 had Ngo Hin de tegenstander die eigenlijk voor Huijser bedoeld was, Hightower. In tegenstelling tot vorig jaar (tegen Marloes) leek Roeland zijn hoofd deze keer koel te kunnen houden. Een meervoudig gestapelde error in combinatie met ontbrekende bestanden en een illegale versie lieten Ngo Hins harde schijf crashen. 3-3

Tegen de tijd dat Marcel op 7 de eerste teleurstelling van het niet tegen Hightower spelen te boven gekomen was werd duidelijk dat het geen makkie werd. Winst was noodzakelijk tegen Vermue. In een wirwar van blauwe schermen en errors aan beide kanten wist Marcel op het juiste moment het bestand echte_mannêh.exe te openen waardoor de partij plots de juiste kant op kantelde. 4-3.<

Tot slot was Henk op 8 de zwiepende staart. Het zwiepte. Corné Boogaard zwiepte echter ook. Back Back Forward Forward Forward Punch… FATALITY! 4-4

Het was spannend, het was gezellig en het was 4-4. Dus toch. Het schijnt dat Raamkozijn ADF Vista over luttele decennia op de markt zal komen voor alledaagse gebruikers, uiteraard tegen een kleine vergoeding.

Geef een reactie