Intern en Extern spelen wordt beloond!

Zoals tijdens de Algemene Ledenvergadering is besloten, is ons Open Kampioenschap tegenwoordig een Keizercompetitie. Daarbij moet worden aangemerkt dat alle partijen van de Interne Competitie alsmede de externe competities (de KNSB-competitie, Avondcompetitie en Bekerwedstrijden) ook worden toegevoegd als partijen die zijn gespeeld. Dit heeft zo zijn impact op de stand om het Open Kampioenschap. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd ook aangegeven dat gedurende het seizoen, er vast en zeker nog wijzigingen zouden plaatsvinden om het goed te stroomlijnen. Omdat bijvoorbeeld Kees van Hogeloon vaak langs komt om een partij te spelen, heeft hij al snel een reeks partijen gespeeld tegen degenen die even geen partij voor de Interne hadden. Uiteraard is het minder leuk om tegen dezelfde tegenstanders te spelen, dus was ingesteld dat er maar tweemaal tegen dezelfde tegenstander gespeeld kon worden. Dat is nu verhoogd tot 5 maal over het seizoen. Een ander punt is de waardeberekening. Om grote sprongen in eens te maken, werden de waardes hoog ingesteld. Gebleken is dat het effect niet helemaal werd behaald, daarom is nu een en ander bijgeschaafd.

Wat mij tot nu toe opvalt, is het feit dat het belangrijk is goed te scoren in de externe competities. Maar alleen goed scoren in de externe is niet voldoende, je zult ook zo af en toe aanwezig moeten zijn op de clubavond. Ted is vaak aanwezig, maar speelt niet meer extern voor De Pion, Ngo Hin speelt uitstekend in de externe competities en is maar éénmaal aanwezig geweest. Ngo Hin staat echter toch hoger dan Ted. Maar vervolgens zie je dat degene die een combinatie hebben, er toch weer boven uit steken. Zo worden alle activiteiten beloond en dat maakt het leuk!

Wat ook goed is om te weten, mis je een overzicht van uitslagen van de week, kijk dan bij het Open Kampioenschap. Alle partijen zijn daar te vinden uiteraard.

Geef een reactie