U zult wel denken, wordt er nog geschaakt? Natuurlijk wordt er nog geschaakt! De wereldtop schaakt sinds zaterdag op een fysiek bord in Wijk aan Zee. Dat kunt u natuurlijk hier volgen. Maar ondertussen wordt door onze leden ook nog geschaakt, want Koen Riemens en Ivo Kok zijn bezig met de finaleronde van de eerste editie van De Online Pion Beker. Na de breek meer.

We hebben de derde speelweek ondertussen weer achter de rug. Ditmaal kunnen we genieten van alle partijen. De spannendste match was die tussen Ivo Kok en Koen Riemens. Daar was een beslissingspartij voor nodig! De partijen vindt u hier onder.

De tweede ronde van het knock-outtoernooi is gespeeld en de eerste spelers zijn uitgeschakeld. Marieke van Essen en Henk Alberts zijn de eerste afvallers.

Marieke moest winnen van Ad Bruijns om in het toernooi te blijven, maar verloor met 1.5 - 0.5
De partijen op Chess.com willen zich niet laten delen dit keer in een mooi visueel plaatje, dus dan maar de links om de partijen na te spelen:
https://www.chess.com/live/game/5942811691 & https://www.chess.com/game/live/5943010085 

De match tussen Henk en Joshua Prevoo zou sowieso een uitschakeling opleveren aangezien ze allebei in de eerste ronde hadden verloren. Het bleek een spannend match te worden waarbij een beslissingspartij nodig was.
https://www.chess.com/live/game/5947255460 & https://www.chess.com/live/game/5947267749

De beslissingspartij werd vervolgens gewonnen door Joshua: https://www.chess.com/live/game/5947387281

De twee ratingfavorieten troffen elkaar en Ivo Kok wist daarbij Pim Eerens te verslaan (remise en winst). Weet Pim via de rebound als nog in de finale te komen? Hier zijn in ieder geval de twee partijen tussen yodastarwars en Pabloni:

Koen Riemens wist, op een fysiek schaakbord, met 2-0 te winnen van Frank Lambregts hoewel de score de spanning in de partijen doet verbloemen.
Patrick Peeters was vrij.

Vanavond krijgen de deelnemers de indeling voor de derde ronde waar weer een week de tijd voor is.

De afgelopen week zijn de eerste matches van De Online Pion Beker gespeeld. De partijen tussen Ivo Kok en Marieke van Essen en tussen Frank Lambregts en Patrick Peeters zijn hier te bekijken.

Ivo Kok - Marieke van Essen: 1-0

Marieke van Essen - Ivo Kok: 0.5-0.5

Frank Lambregts - Patrick Peeters: 1-0

Patrick Peeters - Frank Lambregts: 0-1

De overige uitslagen waren:
Pim Eerens - Henk Alberts: 2-0
Koen Riemens - Joshua Prevoo: 2-0
Ad Bruijns - VRIJ

In tegenstelling tot wat we aankondigden in de nieuwsbrief, gaan we toch een online schaakalternatief aanbieden voor de interne competitie voor de komende winterweken waarin de horeca nog wel even dicht lijkt te blijven. We hebben het volgende bedacht: We gaan een knock-outtoernooi spelen, waarbij je tenminste twee matches speelt; oftewel, verlies je één keer, dan lig je nog niet uit het toernooi.

De belangrijkste punten zijn:
- Geef je op voor 1 december via de mail (bij Frank). Geef daarbij ook alvast je gebruikersnaam door (als je die hebt) van de website Chess.com of LiChess.org
- Je speelt 1 match per week, welke bestaat uit 2 partijen (en eventueel een beslissingspartij) tegen dezelfde tegenstander met wit en zwart.
- De uitslag geef je per mail door, het liefst voorzien van een linkje naar de partijen.
- Iedere dinsdagavond vanaf 1 december wordt de indeling voor de volgende ronde gepubliceerd.
 
Deelnemerslijst (30 november, 09:25)
1. Frank Lambregts
2. Henk Alberts
3. Ad Bruijns
4. Patrick Peeters
5. Joshua Prevoo
6. Pim Eerens
7. Koen Riemens
8. Marieke van Essen
9. Ivo Kok

De opvallende zaken in de huidige stand (25 september):
Ivo Kok had zich als flexibele speler aangemeld, maar kon door omstandigheden niet komen. Hierdoor staat hij met 0 gespeelde partijen in de stand.
Peter Huijser heeft het geluk tot nu toe aan zijde, hij werd uitgeloot, waardoor hij met 1 gespeelde partij, een afmelding en een bye zich in de top van de stand handhaaft.
Dit bericht wordt wekelijks bijgewerkt.

Laad meer