Ice Age 2010 – De Souberische Uitglijder

Het is ochtend van 9 januari 2010. De radio spuit meldingen over strooizouttekorten, stuifsneeuw, windkracht 5 en gevoelstemparaturen van -15 graden Celsius. Een aantal teamwedstrijden worden afgelast. Kortom: het is Mannehweer.

De Manneh vertrokken een half uur vroeger dan normaal en komen met hun sneeuwschuivers een half uur te vroeg aan in Souberie (…) De lokale schaakklub is nog niet open, en de kou maakt hongerig, dus gingen we op zoek naar de dichtbijgelegen bakker. Die bleek te koop te staan. De tegenovergelegen supermarkt was gelukkig ruim voorzien in vele soorten koffiekoeken.

Tegen die tijd hadden de Souberiers hun iglo geopend – jassen uit, truien aan, lekker kopje koffie erbij.

De huskies brengen de spelers naar hun schotsen. Curling staat niet op het programma.

Internationaal Jaegermeister Tedjes kreeg een koufront voor zijn kiezen en had het op schots zes al snel ijs- en ijskoud. Koud begonnen en de Manneh staan een nul achter.

Rene Tiggelman – opponent van Peter Dankers op de Noordpool (schots 1) – lette even niet op een lokale opwarming van de aarde en zag zijn ijsbeer eenzaam afdrijven op een wel erg kleine schots. De stand is weer gelijk.

Peter Kuijpers had een comfortabele, yeti bestendige iglo gebouwd. Het sneeuwballengevecht bleef onbeslist.

Marloes zond haar pinguins, sneeuwluipaarden en lynxen driftig naar voren, ondersteund door haar ijsberen. Er kwamen er echter net wat teveel onder het ijs van schol vijf te liggen; Souburg dreef opnieuw aan kop.

Carlo was goed bezig zijn opponent over de rand van de schots de duwen, maar in sneeuwstormfase gleed hij zelf uit. Souberisch water is koud in de winter.

Onderwijl was de Souberier op schots 7 zich aan het afvragen waar de O. van Benny O. voor stond… dat is dus voor Orka, in sommige landen ook wel aangeduid als ‘killer whale’. De Souberiers staan nog een halve pegel voor met nog twee schotsen te gaan.

Op Antarctica werd een klassieker uitgevochten tussen High Tower en Huijserddt. Aanvankelijk zat de tamme kudde van High Tower volkomen vast tussen opgehoopte sneeuw, maar na een onoplettendheid van Huijser kon hij zijn uiterst slechte lynx ruilen tegen een ijsbeer waardoor hij een kleine kwaliteit voor kwam. Na een lange en (desondanks) spannende strijd bleek dit beslissend.

Jos was in een koude oorlog beland, die doorging tot de tijd zelf zowat was bevroren. Het vredescontract werd getekend met ijssterren.

Souburg – De Pion 2 5 – 3

Na dit verlies staan de Manneh nog slechts een enkel puntje los in 3F. De bovenste vier teams (HWP heeft deze ronde niet gespeeld maar heeft slechts een verliespunt meer) gaan elkaar in de komende ronden nog ontmoeten.

Geef een reactie