HZ Toernooi donderdag

En gisteren hadden we dus een boze Henk van Weersel. Hij ging door zijn vlag, geen van beide spelers hadden genoteerd en er moest van Ab uiteraard gereconstrueerd worden. Helaas kwamen de beide spelers niet verder dan 32 zetten en misschien dat er dan enkele zetherhalingen zijn geweest maar helaas konden we er voor Henk niet meer dan 32 vinden en helaas voor Henk moest er een 0 genoteerd worden voor hem. Gisteravond duurde het heel lang eer de indeling op internet kwam en daarnet is ons wel duidelijk geworden waarom. De computer van de organisatie hield er mee op en er moest gedeeltelijk met de hand worden ingedeeld. Op mijn laptop staat steeds een backup van de vorige ronde en ik houd zelf alles bij in de nieuwste versie van Swissmaster zodat ik straks ook al die mooie linkjes kan laten zien van elke speler. Dat komt dus nog. Voor de controle hebben Erik en ik nog eens met de hand de vijfpunters ingedeeld … Ai.
De familie Swinkels is vannacht nog even blijven hangen tot de indeling er was. ’s Nachts eten we allemaal nog even enkele broodjes worst. De een wil ketchup, de ander mayo maar Erik-Jan wil ketchup, mayo en mosterd. Vannacht hebben we genoten van het Hommel bier en iedereen heeft daar vrij goed van geslapen moet ik zeggen.
Vanmorgen aan het ontbijt was er lichte paniek: de bacon was op! Dat betekende scrambled eggs in plaats van bacon and eggs. Ook sprong er een kikker door de voortent. Laat ik maar niet melden welke plannen de jongens allemaal hadden met het beestje maar hij heeft het overleefd. Het weer was prima, we hebben de hele dag lekker buiten gezeten. De boys hebben een herendubbel tafeltennis gespeeld maar het leek meer op squash als je het mij vraagt. ’s Morgens heb ik wat theorie doorgenomen met Erik-Jan en daarna hebben we een stuk of tien potjes geblitzt. Robin en Maurice waren er ook weer maar die gingen weer aan de Munchkin. Maurice wordt morgen 13 en ik weet al wat ie krijgt voor zijn verjaardag, niet zo moeilijk te raden dus. Jos Swinkels kwam zelf ook nog even langs en we hebben lekker bijgepraat over onze jeugdafdelingen. Ook liet Jos nog even zien over een aardige openingenkennis van het Schots te beschikken. Om een uur of twee kwam de familie Huijben langs. Marleen is al sinds de middelbare school bevriend met Dian en elke week zien ze elkaar wel een keertje. De kinderen van Kees en Marleen weten hoe de stukken gaan maar daar houdt het ook mee op. Van Marleen kregen we voor de zoveelste keer te horen hoe zij mij met schaken heeft verslagen nadat ik twee schalen pudding op had gegeten en een krat bier leeggedronken had met Kees. Ik geloof nog steeds niet dat het ooit gebeurd is, maar een aantal keren per jaar moet ik dat verhaal aanhoren. Laat maar.
We hebben weer spaghetti gegegeten en er werd volop gemorst. Bo, Marleen, Aart en Jilske moesten allemaal rooie saus van het shirt gaan wassen. Bo wist niet hoe vaak hij moest zeggen hoe lekker hij gegeten had na zijn blunder gisteren. Gisteren nam hij namelijk geen ene hap van zijn visje en dat werd met ketjap en al zo de vuilnisbak in gekieperd. Foutje van Bo waar Dian niet zo blij mee was. Johan eet trouwens helemaal geen vlees maar die verwennen we met tofu en dat soort “lekkernijen”. Voor Jos en Erik-Jan werd een speciaal pannetje gehakt gemaakt want die jongetjes lusten de spaghettisaus niet. We verwennen ze op de camping gewoon verder. Dat was het weer voor vandaag.

Geef een reactie