Hoogeveen 22 – dag 7

De voorlaatste dag van het toernooi en de eerste ronde van de “finals”. Na een stevig ontbijt waren Frans en Ad weer ruim op tijd in de speelzaal. Erik en Dian maakten samen een mooie wandeling door de bossen rondom Westerbergen. Onderweg zagen zij vele paddenstoelen.

Nico Zwirs won zijn partij en was daarmee de eerste speler om de finale te bereiken. De andere partij – die tussen Romanov en Hovhannisyan – was in remise geëindigd waardoor een barage nodig was. De barage werd, zo mag ik wel zeggen overtuigend gewonnen door Robert Hovhannisyan. 

Bij de amateurs doet André van de Laar het prima. Hij komt misschien zelfs nog in aanmerking voor een rating prijs. Nu de bovenste 4 spelers van de Open naar de “finals” zijn gedaan ligt de strijd om de 5e plaats weer helemaal open. 

Het werd nog een latertje. Huub en Peter kwamen op bezoek en hadden ook nog wat Chouffe en Triple Karmeliet meegenomen. Daar konden Erik en Ad natuurlijk geen nee tegen zeggen. Pas rond kwart voor een keerde de stilte weer terug in kotje 86.

Geef een reactie