Hoogeveen 22 – dag 6

De dag ervoor werd zoals gebruikelijk weer afgesloten met een heerlijk Belgisch biertje. Huub en Peter dronken gezellig mee. De voorraad begint overigens snel te slinken… 

“Volgens mij doet de koelkast het niet meer”, sprak Dian. Ja, inderdaad, het bier was niet echt koud 🙂 Even later die ochtend kwam de man van camping langs om het na te kijken. “De schakelaar staat niet aan”, zo vertelde hij. En wat blijkt, er zit inderdaad een schakelaar tegen de muur met een rood lampje waarmee je de stroom uit kunt zetten. Vreemd, maar waar. Enfin het bier is nu weer perfect op temperatuur.

Vandaag de laatste ronde van de matches. Max en Daniël waren al snel klaar. Een vlotte remise. Max had in de opening 2 zetten omgedraaid en daardoor moest hij al snel in een remise berusten. Barage dus! Lucas en Luke waren echter nog lang bezig dus er moest gewacht worden. In de tussentijd dan maar naar de kantine om, samen met Nico Zwirs, de analyse te doen.  

Nadat de match, met winst voor Lucas, was afgelopen kon er aan de barage begonnen worden. Snelschaken, 3 + 2″. De eerste partij ging naar Daniël. In de 2e partij kwam Max duidelijk beter te staan maar hij kon het niet afmaken. Daniël ontsnapte en won ook nog. Daarmee ging de overwinning van de match naar Daniël Dharda.

Bij de Open de zevende ronde. Spannend wie er naar de “final four” zouden gaan. Pas laat in de middag was de beslissing gevallen. 
Subramaniyan Bharath (hij is in januari van dit jaar pas 15 geworden!), Evegeny Romanov, Robert Hovhannisyan en Nico Zwirs spelen in de “semi-finals”  https://chess-results.com/tnr686872.aspx?lan=17&art=2&rd=1&turdet=YES&flag=30

Geef een reactie