Het zoet van de bitterballen

Op het Bitterballentoernooi van Eeuwig Schaak waren we met 26 spelers aanwezig. We hadden vier teams en zeven spelers in de individuele klasse.
In de individuele klasse waren de eerste drie plaatsen voor De Pion. Jordy Schouten zette zijn zegenreeks voort en won het toernooi. Mathijs Verbeek werd keurig tweede en Martijn Verbeek was derde.
Bij de teams tot en met 10 jaar werd De Pion kampioen met Koen en Noud Riemens, Robin van Trijp en Robin Verbeek en Rob Rekveld. De enige club die nog een beetje bij kon houden was BSV maar ook die werden met 6-4 verslagen. Robin Verbeek wist alle wedstrijden te winnen op het derde bord. Het tweede team had moeite het bij te benen maar ze hebben een erg leuke middag gehad volgens mij. Janneke deed het erg goed met 6½ punt!
Bij de teams tot en met 12 wonnen we ook de eerste plek. Joris Kok, Jesper Cuperus, Anthony Snijders, Merijn Machielse en Ryan van Toren wonnen vrij gemakkelijk al hun wedstrijden. Vooral Merijn was in vorm want hij won alle wedstrijden op het derde bord. Bij het tweede team van De Pion in deze categorie deed Maurits het erg goed op het eerste bord.
Vooral in de breedte blijken we bij de teams sterker te zijn dan de concurrenten. Alle verenigingen hebben nog wel goede spelers op de topborden maar op de lage borden slaat dan De Pion toe.
Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt deze keer, maar ze staan al wel in het fotoarchief. Kijk ook even op de NBSB site voor alle eindstanden met name de Swissmaster pagina van de hoogste groep is leuk om nog even te raadplegen.

Geef een reactie