Het vierde 4-4

Aangezien Ton waarschijnlijk ergens in een kroeg rondhangt op dit tijdstip zal ik onze leden maar niet langer laten wachten op de uitslag van het vierde. En toen ik net na middernacht zag dat hij nog jarig is ook, vond ik helemaal dat hij het verslag niet hoeft te maken.
Het vierde moest met twee invallers aantreden maar met Van Elven en Peter Huijser waren we natuurlijk niet echt verzwakt.
Aalst-Waalre was een tegenstander met zeer wisselende tegenstanders. Zo kreeg Erik op het eerste bord een speler van 2200 tegen en dat was helaas niet te houden. Vanuit de opening werd Erik verrast en ogenschijnlijk gemakkelijk weggetikt. Jan Rijkse bracht op degelijke wijze voor ons het eerste punt binnen. Peter Huijser kwam volgens mij goed te staan en zelfs een gezonde pion voor, maar het pionnetje verdween en toen alleen de dames er nog maar waren met allebei een stoot pionnen was het heel erg remise.
Op de lage borden bleek Aalst-Waalre zwak te zijn en Bas Robben en ik hadden eigenlijk geen moeite met onze tegenstanders van 1500 en nog wat. Jan van Oosterhout liet ons vreselijk schrikken, maar niet door zijn schaken. Hij werd even onwel maar gelukkig knapte hij op. Hij verloor wel na een hele tijd heel redelijk te hebben gestaan. Mathijs Matthijsse speelde tegen ons oud-lid Jan Sinot en Jan liet zien dat hij het spelletje nog niet is verleerd.
Ton heeft het matchpunt gered. Hij speelde tegen een sterke tegenstander en had een hele moeilijke partij, kwam een pion achter maar wist het keurig remise te keepen.
Na afloop hebben we nog even bijgekletst met Jan Sinot over schaakse en niet-schaakse zaken. Zo is Jan met zijn vrouw en drie kinderen bijvoorbeeld negen maanden naar Noord- en Zuid-Amerika geweest. De winkel hebben ze verkocht en ze werken nu allebei freelance. Hij speelt niet alle wedstrijden voor Aalst-Waalre maar tegen ons wilde hij graag meedoen.
Dat de auto van de vader van Ton heel hard kan, hebben we gemerkt tijdens de terugreis.

Geef een reactie