Het Tweede Wint

De euforie was achteraf zo groot, dat er gepokerd en geblufd werd, alsof we weer 16 jaar oud waren. Onder het toeziend oog van de Master of Poker, The Needle. Even eerder had het Octet Mannêh geen blufpoker gespeeld tegen de Zeeuwen uit SvG, HWP. De lijst met verklarende afkortingen, kan aan het einde van het verslag worden teruggevonden.

De vTL had uitstekend werk geleverd door de gasten welkom te heten en de Mannêh op de juiste plaatsen te posteren. Eric, weer bedankt voor het waarnemen. Om 3 uur (oké Ted, toegegeven, iets later…) kwam de TL enigszins witter dan anders binnenlopen om situatie tp op te nemen. Er waren aan de eerste 2 borden reeds strategische remises overeengekomen door Peter en Carlo, tegen de familie Schut. Dat leek goed uit te pakken, omdat Ted won van zijn tegenstander, Paul en Marloes erg prettig stonden, Eric en Marcel als remise getaxeerd werden en eigenlijk alleen Benny wat moeilijk stond.
Itt tot andere matches werd nu de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Maar daar zal Marloes anders over denken, want ze heeft de hele middag beter tot gewonnen gestaan. In de tijdnoodfase ging het echter mis. Haar tegenstander kon gevaarlijk actief blijven, om Marloes’ koning heen. Uiteindelijk liep haar koning in een matnet en werd haar dit punt ontfutseld. Maar Paul en Benny zetten dit onrecht recht. Paul won (vond ik zelf) een mooi eindspel op zijn typerende manier. Beetje actiever, hup duimschroeven aandraaien, truuk erin en stuk insluiten. Het gebeurt, maar je hebt het niet door. Benny won op een iets minder mooie manier. Maar het was niet minder effectief trouwens. Hij had zijn stelling inmiddels wel kunnen ombuigen naar één, waarin hij al beter stond. Zijn tegenstander bekortte de partij door een toren van het bord op te pakken, die hij alleen met zijn dame kon slaan. Maar de toren stond wel verdedigd. Er werd meteen opgegeven.

Eric zorgde ervoor dat de 2 matchpunten naar de Mannêh gingen, door een remise aanbod. In de eindstelling stond er een ongelijk lopereindspel met een pion meer voor Eric op het bord, wat hij waarschijnlijk ook wel tot het bittere einde had kunnen proberen uitmelken, maar het teambelang prevaleerde op professionele wijze.
Tot slot Marcel nog. In een razend ingewikkeld middenspel leek het erop dat zijn tegenstander zijn stukken wat handiger had neergezet. De stelling stond bol van de spanning, aan beide kanten. Het was ook erg jammer, dat de tijdnood Marcel de das omdeed.

Het Tweede (1974) – HWP Svg III (1910) 4½-3½
1. Peter Kuijpers (2052) – Lisa Schut (2061) ½-½
2. Carlo Rens (2031) – Han Schut (2217) ½-½
3. Paul Kuijpers (2041) – Arthur Hugaert (1851) 1-0
4. Marcel Huijser (1928) – Andre Galle (1884) 0-1
5. Ted van Eck (2014) – Eva Baekelant (1623) 1-0
6. Eric van Loon (1940) – Maarten Rademakers (1809) ½-½
7. Marloes Peeters (1929) – Herman van de Wynkele (1989) 0-1
8. Benny Onrust (1858) – Henk de Ridder (1846) 1-0

Lijst van afkortingen:
SvG = Sas van Gent
HWP = Het Witte Paard
vTL = vervangend Team Leider
TL = Team Leider
tp = ter plaatse
Itt = In tegenstelling tot

Geef een reactie